Hrvatska: Prekid bio planiran, bilo ih je između 8 i 12!

Hrvatski reporteri o incidentima koji su obeležili kompletan takmičarski dan Evropskog prvenstva u fudbalu.

Fudbal 18.06.2016 | 14:00
Hrvatska: Prekid bio planiran, bilo ih je između 8 i 12!
Hrvatska strepi i brine da li će zbog grupe huligana tamošnja reprezentacija u subotu biti izbačena sa Evropskog prvenstva u fudbalu.

Epilog incidenata tokom burne utakmice Hrvatska - Češka, odlučene u nadoknadi vremena, biće veoma brzo poznat. Ceo kontinent gledao je kako grupa navijača "vatrenih" prekida utakmicu, na štetu svog tima, bez obaziranja na apele svojih igrača.

Zagrebački mediji javili su odmah posle meča da se dogodila unapred najavljena akcija huligana i da su baklje poletele sa unapred objavljenih pozicija grupe navijača Hajduka - "Torcide".

"Karta je na Facebooku objavljena oko 16 sati, dva sata pre početka utakmice. No, sve do sramotnoga kraja, niko tome nije pridavao preveliku pažnju, a neki su u komentarima objavili kako se sigurno ne radi ni o čemu ozbiljnom, jer se inače ne bi objavljivalo na društvenim mrežama", piše Jutarnji list.

Kako je sve to izgledalo na stadionu?

Reporter portala 24sata.hr takođe je podsetio da je francuska policija bila obaveštena o mogućim incidentima, uz opis dešavanja na tribinama.

"Žalosno je što su najave bile takve da bi moglo doći do nereda, a neki su išli tako daleko da se čak znala minuta. Pričalo se da će u 85. minuti doći do nereda i nije slučajno da je francuska policija u toj minuti došla pred navijače, a koju sekundu kasnije oni su počeli bacati baklje. Bilo ih je između osam i 12, srednjih godina, bez navijačkih obilježja".

"Nakon što su izveli svoj show, krenuli su se presvlačiti jer su imali spremne i rezervne majice. Nekoliko naših navijača primilo ih je za ruku, pokušali ih zaustaviti, no ovi su im rekli da ih puste, a tada je došlo i do nekoliko ekscesa, uletjela je i policija, ali koliko znam nitko nije uhićen".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar