СЛ: Ово је историјски дан српске одбојке! Ево због чега...

Феноменалан старт: Победа Србије над Русијом која враћа наду! Тим Николе Грбића славио с 3:0 у сетовима на старту Светске лиге - и то у гостима!

Остали спортови 17.06.2016 | 21:45
СЛ: Ово је историјски дан српске одбојке! Ево због чега...
Какав меч репрезентације Србије у првом мечу Светске лиге! Наши одбојкаши употпуности су надиграли Зборнају команду с 3:0 (25:22, 34:32, 25:17). Наши момци одиграли су савршен меч ношени добром игром средњака Срећка Лисинца и Марка Подрашчанина који су правили много проблема свом данашњем противнику и у нападу, али и у блоку.

Може се рећи да је пресудан сет овог меча био други који је припао нашем тиму резултатом 34:32. После тога уследио је лаган трећи сет и спаса за Русе није било.

Лисинац је дао 14 поена, Милош Никић је додао 12, Дражен Лубурић 10, а Подрашчанин девет поена.

Србија тако сада има три бода и налази се на другом месту групе 1. Први је Бразил који има маскималан учинак после два меча колико је одиграо. Ова победа долази као мелем на рану после квалификационог турнира за Олимпијске игре.

Селектор Грбић и играчи после 3:0 били су задовољни али и свесни да ће морати да понове такву игру и у осталим мечевима.

"Веома сам задовољан односом. Победили смо веома јаког противника, важна победа, оно што ме највише радује је што смо се борили за сваку лопту," рекао је после меча селектор Никола Грбић.

На томе смо радили сваки дан. Сада треба да будемо паметни и искусни да се 'ресетујемо' јер нас очекују још две утакмице и морамо да размишљамо о Бугаримо и да покушамо да победимо и њих."

Срећко Лисинац био је најефикаснији репрезентативац Србије, завршио је са 14 поена.

"Делује резултат убедљиво али је победа све само не лагана. Од првог поена они су кренули снажно на сервису али смо и ми знали ако дођемо до наше игре да ћемо бити у егалу. И ми смо одговорили јаким сервисима и добром игром у одбрани. Преломили смо у другом сету јер се нисмо предавали код њихових меч лопти, показали смо карактер и у трећем сету су они већ дигли руке," каже Лисинац.

Србија у суботу игра са Бугарском. Бугари су у првом колу изгубили од Пољске, 3:1.

"Они ће сигурно покушати да одиграју боље и да се ваде али и ми морамо да одиграмо као са Русима. Битно је да наставимо тако и у следећим мечевима, да покушамо да дођемо до завршног турнира Светске лиге," рекао је Милош Никић.

Србија у другом колу првог викенда Светске лиге игра са Бугарском, у суботу од 16.40, у истом термину, у недељу, противник је селекција Пољске.

Србија је домаћин другог викенда Светске лиге, од 23. до 25. јуна када ће публика у хали Александар Николић видети селекције Бразила, Аргентине и Бугарске.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар