SL: Ovo je istorijski dan srpske odbojke! Evo zbog čega...

Fenomenalan start: Pobeda Srbije nad Rusijom koja vraća nadu! Tim Nikole Grbića slavio s 3:0 u setovima na startu Svetske lige - i to u gostima!

Ostali sportovi 17.06.2016 | 21:45
SL: Ovo je istorijski dan srpske odbojke! Evo zbog čega...
Kakav meč reprezentacije Srbije u prvom meču Svetske lige! Naši odbojkaši upotpunosti su nadigrali Zbornaju komandu s 3:0 (25:22, 34:32, 25:17). Naši momci odigrali su savršen meč nošeni dobrom igrom srednjaka Srećka Lisinca i Marka Podraščanina koji su pravili mnogo problema svom današnjem protivniku i u napadu, ali i u bloku.

Može se reći da je presudan set ovog meča bio drugi koji je pripao našem timu rezultatom 34:32. Posle toga usledio je lagan treći set i spasa za Ruse nije bilo.

Lisinac je dao 14 poena, Miloš Nikić je dodao 12, Dražen Luburić 10, a Podraščanin devet poena.

Srbija tako sada ima tri boda i nalazi se na drugom mestu grupe 1. Prvi je Brazil koji ima maskimalan učinak posle dva meča koliko je odigrao. Ova pobeda dolazi kao melem na ranu posle kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Selektor Grbić i igrači posle 3:0 bili su zadovoljni ali i svesni da će morati da ponove takvu igru i u ostalim mečevima.

"Veoma sam zadovoljan odnosom. Pobedili smo veoma jakog protivnika, važna pobeda, ono što me najviše raduje je što smo se borili za svaku loptu," rekao je posle meča selektor Nikola Grbić.

Na tome smo radili svaki dan. Sada treba da budemo pametni i iskusni da se 'resetujemo' jer nas očekuju još dve utakmice i moramo da razmišljamo o Bugarimo i da pokušamo da pobedimo i njih."

Srećko Lisinac bio je najefikasniji reprezentativac Srbije, završio je sa 14 poena.

"Deluje rezultat ubedljivo ali je pobeda sve samo ne lagana. Od prvog poena oni su krenuli snažno na servisu ali smo i mi znali ako dođemo do naše igre da ćemo biti u egalu. I mi smo odgovorili jakim servisima i dobrom igrom u odbrani. Prelomili smo u drugom setu jer se nismo predavali kod njihovih meč lopti, pokazali smo karakter i u trećem setu su oni već digli ruke," kaže Lisinac.

Srbija u subotu igra sa Bugarskom. Bugari su u prvom kolu izgubili od Poljske, 3:1.

"Oni će sigurno pokušati da odigraju bolje i da se vade ali i mi moramo da odigramo kao sa Rusima. Bitno je da nastavimo tako i u sledećim mečevima, da pokušamo da dođemo do završnog turnira Svetske lige," rekao je Miloš Nikić.

Srbija u drugom kolu prvog vikenda Svetske lige igra sa Bugarskom, u subotu od 16.40, u istom terminu, u nedelju, protivnik je selekcija Poljske.

Srbija je domaćin drugog vikenda Svetske lige, od 23. do 25. juna kada će publika u hali Aleksandar Nikolić videti selekcije Brazila, Argentine i Bugarske.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar