Челинчанин спасио дијете у Италији

"Видио сам га усред воде и нисам размишљао ни часа", биле су први ријечи Милана Црнића (42) из Сернаље, родом из Челинца, који се прошли четвртак бацио у воду како би дошао до дјетета које је остало заробљено у води.

Босна и Херцеговина 17.06.2016 | 20:09
Челинчанин спасио дијете у Италији
Како пише лист Ла трибуна ди Тревисо, побједник над ријеком Пиаве мршав је и тетовиран, има брадицу и храбрости на продају. Ради као кувар, али пливање му се увијек свиђало, као што му се свиђа и да током љетњих поподнева одведе своју ћерку до ријеке "само да баци који каменчић у воду", а баш тај дан хтјела да иде по сваку цијену.

Срећом, Милан је одлучио да испуни жељу својој дјевојчици. Али, кад су стигли на обалу, видјели су да нешто није у реду. Тамо, усред воде која је набујала од пљускова, био је један дјечак.

"Ја сам био на обали са својом ћерком и видио сам да се у ријеци игра двоје дјеце", прича Милан за италијанске новине. "Један се вратио на обалу, али други је остао заробљен у води. Нисам размишљао ни часа, отишао сам да га узмем. Али онда се нисмо могли вратити на обалу, јер ја знам пливати, али он не, а вода је још додатно нарасла. Остао сам с њим док нису дошли ватрогасци и пренијели нас на обалу", каже Милан.



Током операције спасавања Миланова жена Гордана била је на обали док је трајао пролом облака. "Поносна сам на њега, био је сјајан. Осамнаест година смо у Италији, али у БиХ је живио близу ријеке и ту је научио да плива", каже Гордана.

Иначе, Милан је син Ђуре Црнића, погинулог борца Војске Републике Српске који је погинуо на Влашићу 19. августа 1992. године спасавајући своје ратне другове, наводе "Челиначке новине".

Подсјећамо, 2007. године Челинчанин Драган Циган такође је спасио двоје италијанске дјеце из бујице, али је овај догађај изазвао далеко већу медијску пажњу јер је том приликом, нажалост, он страдао.

(Мондо.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанац

18.06.2016 05:29

Цуј спасавао своје ратне другове ,па у којој се ријеци они гусили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

18.06.2016 14:21

Моја мати је Муслиманка, али кад у њој зло проради као да је теби мати, а не мени. Цовек има породичну историју и ниста висе.