Čelinčanin spasio dijete u Italiji

"Vidio sam ga usred vode i nisam razmišljao ni časa", bile su prvi riječi Milana Crnića (42) iz Sernalje, rodom iz Čelinca, koji se prošli četvrtak bacio u vodu kako bi došao do djeteta koje je ostalo zarobljeno u vodi.

Bosna i Hercegovina 17.06.2016 | 20:09
Čelinčanin spasio dijete u Italiji
Kako piše list La tribuna di Treviso, pobjednik nad rijekom Piave mršav je i tetoviran, ima bradicu i hrabrosti na prodaju. Radi kao kuvar, ali plivanje mu se uvijek sviđalo, kao što mu se sviđa i da tokom ljetnjih popodneva odvede svoju ćerku do rijeke "samo da baci koji kamenčić u vodu", a baš taj dan htjela da ide po svaku cijenu.

Srećom, Milan je odlučio da ispuni želju svojoj djevojčici. Ali, kad su stigli na obalu, vidjeli su da nešto nije u redu. Tamo, usred vode koja je nabujala od pljuskova, bio je jedan dječak.

"Ja sam bio na obali sa svojom ćerkom i vidio sam da se u rijeci igra dvoje djece", priča Milan za italijanske novine. "Jedan se vratio na obalu, ali drugi je ostao zarobljen u vodi. Nisam razmišljao ni časa, otišao sam da ga uzmem. Ali onda se nismo mogli vratiti na obalu, jer ja znam plivati, ali on ne, a voda je još dodatno narasla. Ostao sam s njim dok nisu došli vatrogasci i prenijeli nas na obalu", kaže Milan.



Tokom operacije spasavanja Milanova žena Gordana bila je na obali dok je trajao prolom oblaka. "Ponosna sam na njega, bio je sjajan. Osamnaest godina smo u Italiji, ali u BiH je živio blizu rijeke i tu je naučio da pliva", kaže Gordana.

Inače, Milan je sin Đure Crnića, poginulog borca Vojske Republike Srpske koji je poginuo na Vlašiću 19. avgusta 1992. godine spasavajući svoje ratne drugove, navode "Čelinačke novine".

Podsjećamo, 2007. godine Čelinčanin Dragan Cigan takođe je spasio dvoje italijanske djece iz bujice, ali je ovaj događaj izazvao daleko veću medijsku pažnju jer je tom prilikom, nažalost, on stradao.

(Mondo.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bosanac

18.06.2016 05:29

Cuj spasavao svoje ratne drugove ,pa u kojoj se rijeci oni gusili?

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

18.06.2016 14:21

Moja mati je Muslimanka, ali kad u njoj zlo proradi kao da je tebi mati, a ne meni. Covek ima porodičnu istoriju i nista vise.