Емотивни Вујас на опроштају од Партизана: Било је изузетно тешко, али лијепо!

Владимир Вујасиновић се опростио од Ватерполо клуба Партизан. Али, како је сам рекао то је само привремено - до виђења.

Остали спортови 19.06.2016 | 16:45
Емотивни Вујас на опроштају од Партизана: Било је изузетно тешко, али лијепо!
Дошло је време за растанак Партизана и Владимира Вујасиновића.

После пуних осам година проведених у клубу са Бањице (што као играч, што као тренер), "Вујас" је одлучио да је време да се отисне у другу луку, њему такође веома добро познату - Про Реко. Имао је Вујасиновић понуду Про Река и раније, пре две године, али тада је проценио да је боље да ради са млађима и да је то пут којим жели да иде.

"После осам година дошло време да се вратим у Реко. Испред мене је велики пројекат, прави се Академија ватерпола, није само рад са првим тимом, већ и нешто што желе да ураде попут Партизана", рекао је Вујасиновић .

Искалио је тренерски занат у Партизану и у раду са млађим категоријама Србије, а био је више пута асистент свом пријатељу Дејану Савићу у А тиму. Вујасиновић је зато сада одлучио да се "укрца" у брод који води у Ђеновски залив, тамо где има "статус Бога", како је једном приликом изјавио Игор Милановић, који је баш уместо Вујасиновића, ономад прихватио тренерску клупу у Про Реку.

"Одлука није била лака. Ломио сам се, али дошло је време да окренем нови лист и да на неки начин почнем испочетка. Идем где су услови много бољи него у Партизану, нажалост. Четири године на клупи Партизана су биле изузетно тешке, али бих лагао кад бих рекао да није било лепо", додао је.

Са Про Реком је Вујасиновић освојио три титуле првака Европе, а са Партизаном једну. Ону у Риму 2011. године, баш у финалу против Про Река, у феноменалној утакмици. 

Завршио је играчку каријеру у мају 2012. године, а одмах је потом именован за тренера прве екипе Партизана. Са Партизаном је, као тренер, прошао голготу, што се тиче финансија, али је и у таквим условима, успео да освоји две титуле првака Србије, један национални куп, а стигао је и два пута до полуфинала Евролиге, начинивши подвиге. 

После једног пласмана, одвео је своје младе играче на пљескавице! Да их части! И о томе се и дан-данас прича и то се памти.

Пред Ватерполо клубом Партизан је ново тешко време и опет "талас" одлазака због беспарице, толико пута виђен у последњој деценији (и више). Велики таленат и репрезентативац Никола Јакшићпред вратима је дубровачког Југа (новог шампиона Европе), Гаврил Суботић је на радару клубова са Апенинског полуострва, центар Немања Вицо ће, вероватно, у Грчку...

"Ово је начин да се, надам се, се привремено растанемо од Владе, јер је оставио дубок траг. Био је четири године тренер, уз велики и квалитетан рад, уз све недаће бележимо успехе, а ове године славимо и дуплу круну. Уз све проблеме свих тих година, са играчима ограничених квалитета, постигли смо изузетан резултат претходних година, а највећи удео у томе има Влада Вујасиновић. Надам се да је ово привремени растанак. Врата Партизана су увек отворена за Владу Вујасиновића. Желим му срећу у Про Реку", рекао је Александар Шоштар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар