Emotivni Vujas na oproštaju od Partizana: Bilo je izuzetno teško, ali lijepo!

Vladimir Vujasinović se oprostio od Vaterpolo kluba Partizan. Ali, kako je sam rekao to je samo privremeno - do viđenja.

Ostali sportovi 19.06.2016 | 16:45
Emotivni Vujas na oproštaju od Partizana: Bilo je izuzetno teško, ali lijepo!
Došlo je vreme za rastanak Partizana i Vladimira Vujasinovića.

Posle punih osam godina provedenih u klubu sa Banjice (što kao igrač, što kao trener), "Vujas" je odlučio da je vreme da se otisne u drugu luku, njemu takođe veoma dobro poznatu - Pro Reko. Imao je Vujasinović ponudu Pro Reka i ranije, pre dve godine, ali tada je procenio da je bolje da radi sa mlađima i da je to put kojim želi da ide.

"Posle osam godina došlo vreme da se vratim u Reko. Ispred mene je veliki projekat, pravi se Akademija vaterpola, nije samo rad sa prvim timom, već i nešto što žele da urade poput Partizana", rekao je Vujasinović .

Iskalio je trenerski zanat u Partizanu i u radu sa mlađim kategorijama Srbije, a bio je više puta asistent svom prijatelju Dejanu Saviću u A timu. Vujasinović je zato sada odlučio da se "ukrca" u brod koji vodi u Đenovski zaliv, tamo gde ima "status Boga", kako je jednom prilikom izjavio Igor Milanović, koji je baš umesto Vujasinovića, onomad prihvatio trenersku klupu u Pro Reku.

"Odluka nije bila laka. Lomio sam se, ali došlo je vreme da okrenem novi list i da na neki način počnem ispočetka. Idem gde su uslovi mnogo bolji nego u Partizanu, nažalost. Četiri godine na klupi Partizana su bile izuzetno teške, ali bih lagao kad bih rekao da nije bilo lepo", dodao je.

Sa Pro Rekom je Vujasinović osvojio tri titule prvaka Evrope, a sa Partizanom jednu. Onu u Rimu 2011. godine, baš u finalu protiv Pro Reka, u fenomenalnoj utakmici. 

Završio je igračku karijeru u maju 2012. godine, a odmah je potom imenovan za trenera prve ekipe Partizana. Sa Partizanom je, kao trener, prošao golgotu, što se tiče finansija, ali je i u takvim uslovima, uspeo da osvoji dve titule prvaka Srbije, jedan nacionalni kup, a stigao je i dva puta do polufinala Evrolige, načinivši podvige. 

Posle jednog plasmana, odveo je svoje mlade igrače na pljeskavice! Da ih časti! I o tome se i dan-danas priča i to se pamti.

Pred Vaterpolo klubom Partizan je novo teško vreme i opet "talas" odlazaka zbog besparice, toliko puta viđen u poslednjoj deceniji (i više). Veliki talenat i reprezentativac Nikola Jakšićpred vratima je dubrovačkog Juga (novog šampiona Evrope), Gavril Subotić je na radaru klubova sa Apeninskog poluostrva, centar Nemanja Vico će, verovatno, u Grčku...

"Ovo je način da se, nadam se, se privremeno rastanemo od Vlade, jer je ostavio dubok trag. Bio je četiri godine trener, uz veliki i kvalitetan rad, uz sve nedaće beležimo uspehe, a ove godine slavimo i duplu krunu. Uz sve probleme svih tih godina, sa igračima ograničenih kvaliteta, postigli smo izuzetan rezultat prethodnih godina, a najveći udeo u tome ima Vlada Vujasinović. Nadam se da je ovo privremeni rastanak. Vrata Partizana su uvek otvorena za Vladu Vujasinovića. Želim mu sreću u Pro Reku", rekao je Aleksandar Šoštar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar