Предсједник Кине стиже данас у Србију

Председник Кине Си Ðинпинг данас стиже у тродневну званичну посету Србији, током које ће разговарати са највишим државним званичницима и посетити Железару Смедерево.

Србија 17.06.2016 | 07:40
Предсједник Кине стиже данас у Србију
Си долази у Србију на позив председника Србије Томислава Николића, што ће бити прва посета кинеског председника нашој земљи после више од 30 година.

Првог дана посете Николић и Си ће положити камен темељац за изградњу Кинеског културног центра, открити споменик Конфучију, као и таблу новоименоване Конфучијеве улице и Трга пријатељства Србије и Кине, саопштила је раније Прес служба председника Србије.

Два председника ће том приликом положити венце на споменик настрадалим службеницима амбасаде Кине у НАТО бомбардовању 1999. године.

Другог дана посете биће одржан састанак двојице председника и билатерални састанак двеју делегација, након чега ће бити потписани бројни међудржавни споразуми.

Николић ће уручити председнику Кине Орден Републике Србије на великој огрлици, а двојица председника ће се потом обратити медијима.

Након церемоније уручења ордена, Си ће се састати се са председником Владе Србије Александром Вучићем и члановима делегација, као и председницом Народне скупштине Србије Мајом Гојковић.

Трећег дана посете, Николић и Си ће обићи Железару Смедерево, где ће им домаћин бити премијер Србије Александар Вучић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац

17.06.2016 07:08

Ту мора баја да се прислони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

17.06.2016 07:56

Хахааа , е неможе се нигдје без наше персе , да гурне нос у сваку мирођију , јад јадни .

Name

рокај

17.06.2016 07:41

Баја наступа данас у забавном делу програма,под тацком песме насе и васе младости

ОДГОВОРИТЕ