Predsjednik Kine stiže danas u Srbiju

Predsednik Kine Si Ðinping danas stiže u trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i posetiti Železaru Smederevo.

Srbija 17.06.2016 | 07:40
Predsjednik Kine stiže danas u Srbiju
Si dolazi u Srbiju na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, što će biti prva poseta kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina.

Prvog dana posete Nikolić i Si će položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriti spomenik Konfučiju, kao i tablu novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine, saopštila je ranije Pres služba predsednika Srbije.

Dva predsednika će tom prilikom položiti vence na spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine.

Drugog dana posete biće održan sastanak dvojice predsednika i bilateralni sastanak dveju delegacija, nakon čega će biti potpisani brojni međudržavni sporazumi.

Nikolić će uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a dvojica predsednika će se potom obratiti medijima.

Nakon ceremonije uručenja ordena, Si će se sastati se sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija, kao i predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Trećeg dana posete, Nikolić i Si će obići Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac

17.06.2016 07:08

Tu mora baja da se prisloni.

ODGOVORITE
Name

boro

17.06.2016 07:56

Hahaaa , e nemože se nigdje bez naše perse , da gurne nos u svaku mirođiju , jad jadni .

Name

rokaj

17.06.2016 07:41

Baja nastupa danas u zabavnom delu programa,pod tackom pesme nase i vase mladosti

ODGOVORITE