Хаос у Сплиту: Југо рушио фасаде и дрвеће

Сплитски ватрогасци данас су током дана имали више од 30 дојава грађана због олујног југа који је погодио Далмацију и обарао дрвеће на улице и аутомобиле, рушио тенде или дијелове фасада са кућа, јавили су хрватски медији.

Регион 16.06.2016 | 22:30
Хаос у Сплиту: Југо рушио фасаде и дрвеће
"До сада смо одрадили 15 интервенција, а још нас толико чека. Радимо по приоритетима. Од јутрос је на терену стално шест екипа са 20 ватрогасаца Јавне ватрогасне станице, али и Добровољног ватрогасног друштва Сплит", рекао је Хини шеф Јавне ватрогасне станице Града Сплита Ивана Ковачевића.

Јак олујни југо током поподнева дувао је јаче од 110 километара на час и пореметио је и поморски саобраћај у Далмацији, али и на ријечком подручју.

Због опасности од пада дијела фасаде са стамбене зграде у Сплиту од данас поподне затворена је улица у градскоме кварту на Пујанкама, речено је у полицији.

Фасада "виси" у Крлежиној улици код броја 24 гдје се на вишим спратовима небодера усљед јаких удара вјетра одломио већи комад фасаде, па је улица затворена за саобраћај, а возила се преусмјеравају на околне улице.

Прво је послијеподне у самом центру Сплита југо срушио стабло које је пало на раскрсници улица, те поклопило службено полицијско возило. Осим материјалне штете на предњем дијелу возила, двојица полицајаца која су била у аутомобилу нису задобили повреде.

(Мондо.ба/Агенције)
(Фото: Истоцк/Геттy Имагес/Илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рики

17.06.2016 09:35

Југо срушио усташку владу

ОДГОВОРИТЕ