Haos u Splitu: Jugo rušio fasade i drveće

Splitski vatrogasci danas su tokom dana imali više od 30 dojava građana zbog olujnog juga koji je pogodio Dalmaciju i obarao drveće na ulice i automobile, rušio tende ili dijelove fasada sa kuća, javili su hrvatski mediji.

Region 16.06.2016 | 22:30
Haos u Splitu: Jugo rušio fasade i drveće
"Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka. Radimo po prioritetima. Od jutros je na terenu stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca Javne vatrogasne stanice, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Split", rekao je Hini šef Javne vatrogasne stanice Grada Splita Ivana Kovačevića.

Jak olujni jugo tokom popodneva duvao je jače od 110 kilometara na čas i poremetio je i pomorski saobraćaj u Dalmaciji, ali i na riječkom području.

Zbog opasnosti od pada dijela fasade sa stambene zgrade u Splitu od danas popodne zatvorena je ulica u gradskome kvartu na Pujankama, rečeno je u policiji.

Fasada "visi" u Krležinoj ulici kod broja 24 gdje se na višim spratovima nebodera usljed jakih udara vjetra odlomio veći komad fasade, pa je ulica zatvorena za saobraćaj, a vozila se preusmjeravaju na okolne ulice.

Prvo je poslijepodne u samom centru Splita jugo srušio stablo koje je palo na raskrsnici ulica, te poklopilo službeno policijsko vozilo. Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila, dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili povrede.

(Mondo.ba/Agencije)
(Foto: Istock/Getty Images/Ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

riki

17.06.2016 09:35

Jugo srušio ustašku vladu

ODGOVORITE