Јелена нестала 24 сата прије Зоранове пријаве

Полиција испитује да ли је Јелена отета још у петак 1. априла после свађе са Зораном на клупи испод Газеле, да би сутрадан неко инсценирао њен нестанак и убиство... Мајка Зорица последњи пут видела Јелену у петак, 24 сата пре "званичног нестанка".

Србија 16.06.2016 | 22:18
Јелена нестала 24 сата прије Зоранове пријаве
Инспектори који већ 76 дана раде на истрази свирепог убиства Јелене Марјановић испитују да ли је несрећна певачица нестала још у петак 1. априла, дан пре него што је њен супруг Зоран званично пријавио да је нема, сазнаје Информер!

До оваквих индиција полиција је дошла повезивањем низа чудних околности које се нису уклапале у званичну верзију злочина, а које је додатно поткрепила тврдња пензионера Владимира В. (71) у Информеру, да је Зорана и Јелену видео како се свађају испод моста Газела у петак 1. априла око 15 часова!

Ове чињенице подривају званичну верзију злочина:
1. Тврдња Владимира В. да је Јелену и Зорана видео како се свађају на клупи испод Газеле дан пре њеног нестанка
2. Изјава Јеленине мајке да је ћерку последњи пут видела 24 сата пре него што је пријављен нестанак
3. Зоранове изјаве да је Јелена често трчала крај стадиона БАСК, а не на насипу
4. Зоранова пријава нестанка супруге уз речи "Убише ми жену"
5. Тврдње рекреативаца са насипа да никада нису видели Јелену да тамо трчи
6. Низ контрадикторних изјава Марјановића на саслушању 
Сумње полиције додатно подстиче и тврдња Јеленине мајке Зорице да је ћерку последњи пут видела баш тог петка, 24 сата пре нестанка.


Према овој, најновијој верзији догађаја, Јелену је неко отео још у петак по подне, да би у суботу инсценирао њен нестанак и убиство на насипу у Борчи, након чега је случај пријављен полицији.

Чудне околности

Према речима саговорника Информера из истраге овог случаја, полиција већ дуго сумња у верзију да је Јелена нестала у суботу 2. априла током џогирања на насипу, али су се тек у последњих неколико дана појавили конкретни трагови који на то указују.

"Полиција од првог дана разматра могућност да Јелена није убијена у суботу, у време док је трчала на насипу. Ипак, ни резултати обдукције ни налази форензичара у почетку нису нам давали довољно конкретне доказе за ту тезу. Међутим, у последње време све је више индиција које побијају званичну верзију. Тврдње пензионера Владимира В., који је видео Зорана и Јелену како се свађају на клупи испод Газеле, нису неосноване, јер има још сведока који су их ту виђали. Такође, чак и неке Зоранове изјаве на саслушању указују на то да је Јелена трчала крај Хиподрома и на стадиону БАСК, а не на насипу у Борчи. Коначно, и изјаве Јеленине мајке Зорице да је ћерку последњи пут видела у петак 1. априла, 24 сата пре него што је пријављен нестанак, такође поткрепљују ту тврдњу", износи саговорник нову теорију у истрази.

Званичну верзију убиства, које се Јеленин супруг Зоран држао на саслушању, подривају и неке раније изнете чињенице током истраге.

"Подсетимо да је Зоран, пријављујући Јеленин нестанак, рекао "Убише ми жену", као да је знао да она више није жива. Такође, сумњиво је и то што је читава четири сата оклевао да пријави полицији да Јелене нема. Да не говоримо о гомили рупа у исказима њега, његовог оца и брата, које су дали у полицији. Уз то, имамо и тврдње рекреативаца са насипа да никада нису видели Јелену да тамо трчи. Све то када се сабере, имамо основа да сумњамо да је Јелена можда ипак отета и убијена негде другде, а да је касније инсцениран нестанак и убиство на насипу у Борчи", додаје саговорник.

Последњи дан

Информер је јуче контактирао Јеленину мајку Зорицу, са којом је још једном реконструисао последња 24 часа њене ћерке.

Она је поновила оно што је и раније рекла - да је Јелену последњи пут видела дан пре убиства.

"Јелену сам последњи пут видела у петак по подне, али се не сећам тачног времена када је то било. Знам да је тражила од мене да је пробудим, јер је морала негде да иде. Тако је и било, пробудила сам је, она је отишла и више се никада нисмо виделе. Она ме је у међувремену звала још једном, у суботу, и тада ми је рекла да је на трчању на насипу и да ће доћи код мене одмах после тога. Да ли је тада заиста била на насипу или негде другде, не могу да тврдим, али не желим да верујем ни у заверу да је моја ћерка отета и убијена на неком другом месту. Бар док то истрага званично не утврди", рекла је Јеленина мајка Зорица.

(Информер.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милојко

16.06.2016 20:43

Питам се ко и засто ово питање дрзи у толиком фокусу?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фф

17.06.2016 15:30

Цита се Мклојко, чита. Каква нагађања. Зар ни време смрти не могу поуздано да утврде.?

Name

Данијел

16.06.2016 21:09

Па ваљда се у 21 вијеку бар приближно може утврдити вријеме смрти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илн

17.06.2016 02:58

Е ако то Информер тврди онда се ту нема ста сумњати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

17.06.2016 11:38

Јели ово способност Србијанске полиције па немозете наци убицу способност на врхунцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

17.06.2016 20:02

Муз је убица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

18.06.2016 08:53

Циркус од полиције.

ОДГОВОРИТЕ