Jelena nestala 24 sata prije Zoranove prijave

Policija ispituje da li je Jelena oteta još u petak 1. aprila posle svađe sa Zoranom na klupi ispod Gazele, da bi sutradan neko inscenirao njen nestanak i ubistvo... Majka Zorica poslednji put videla Jelenu u petak, 24 sata pre "zvaničnog nestanka".

Srbija 16.06.2016 | 22:18
Jelena nestala 24 sata prije Zoranove prijave
Inspektori koji već 76 dana rade na istrazi svirepog ubistva Jelene Marjanović ispituju da li je nesrećna pevačica nestala još u petak 1. aprila, dan pre nego što je njen suprug Zoran zvanično prijavio da je nema, saznaje Informer!

Do ovakvih indicija policija je došla povezivanjem niza čudnih okolnosti koje se nisu uklapale u zvaničnu verziju zločina, a koje je dodatno potkrepila tvrdnja penzionera Vladimira V. (71) u Informeru, da je Zorana i Jelenu video kako se svađaju ispod mosta Gazela u petak 1. aprila oko 15 časova!

Ove činjenice podrivaju zvaničnu verziju zločina:
1. Tvrdnja Vladimira V. da je Jelenu i Zorana video kako se svađaju na klupi ispod Gazele dan pre njenog nestanka
2. Izjava Jelenine majke da je ćerku poslednji put videla 24 sata pre nego što je prijavljen nestanak
3. Zoranove izjave da je Jelena često trčala kraj stadiona BASK, a ne na nasipu
4. Zoranova prijava nestanka supruge uz reči "Ubiše mi ženu"
5. Tvrdnje rekreativaca sa nasipa da nikada nisu videli Jelenu da tamo trči
6. Niz kontradiktornih izjava Marjanovića na saslušanju 
Sumnje policije dodatno podstiče i tvrdnja Jelenine majke Zorice da je ćerku poslednji put videla baš tog petka, 24 sata pre nestanka.


Prema ovoj, najnovijoj verziji događaja, Jelenu je neko oteo još u petak po podne, da bi u subotu inscenirao njen nestanak i ubistvo na nasipu u Borči, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Čudne okolnosti

Prema rečima sagovornika Informera iz istrage ovog slučaja, policija već dugo sumnja u verziju da je Jelena nestala u subotu 2. aprila tokom džogiranja na nasipu, ali su se tek u poslednjih nekoliko dana pojavili konkretni tragovi koji na to ukazuju.

"Policija od prvog dana razmatra mogućnost da Jelena nije ubijena u subotu, u vreme dok je trčala na nasipu. Ipak, ni rezultati obdukcije ni nalazi forenzičara u početku nisu nam davali dovoljno konkretne dokaze za tu tezu. Međutim, u poslednje vreme sve je više indicija koje pobijaju zvaničnu verziju. Tvrdnje penzionera Vladimira V., koji je video Zorana i Jelenu kako se svađaju na klupi ispod Gazele, nisu neosnovane, jer ima još svedoka koji su ih tu viđali. Takođe, čak i neke Zoranove izjave na saslušanju ukazuju na to da je Jelena trčala kraj Hipodroma i na stadionu BASK, a ne na nasipu u Borči. Konačno, i izjave Jelenine majke Zorice da je ćerku poslednji put videla u petak 1. aprila, 24 sata pre nego što je prijavljen nestanak, takođe potkrepljuju tu tvrdnju", iznosi sagovornik novu teoriju u istrazi.

Zvaničnu verziju ubistva, koje se Jelenin suprug Zoran držao na saslušanju, podrivaju i neke ranije iznete činjenice tokom istrage.

"Podsetimo da je Zoran, prijavljujući Jelenin nestanak, rekao "Ubiše mi ženu", kao da je znao da ona više nije živa. Takođe, sumnjivo je i to što je čitava četiri sata oklevao da prijavi policiji da Jelene nema. Da ne govorimo o gomili rupa u iskazima njega, njegovog oca i brata, koje su dali u policiji. Uz to, imamo i tvrdnje rekreativaca sa nasipa da nikada nisu videli Jelenu da tamo trči. Sve to kada se sabere, imamo osnova da sumnjamo da je Jelena možda ipak oteta i ubijena negde drugde, a da je kasnije insceniran nestanak i ubistvo na nasipu u Borči", dodaje sagovornik.

Poslednji dan

Informer je juče kontaktirao Jeleninu majku Zoricu, sa kojom je još jednom rekonstruisao poslednja 24 časa njene ćerke.

Ona je ponovila ono što je i ranije rekla - da je Jelenu poslednji put videla dan pre ubistva.

"Jelenu sam poslednji put videla u petak po podne, ali se ne sećam tačnog vremena kada je to bilo. Znam da je tražila od mene da je probudim, jer je morala negde da ide. Tako je i bilo, probudila sam je, ona je otišla i više se nikada nismo videle. Ona me je u međuvremenu zvala još jednom, u subotu, i tada mi je rekla da je na trčanju na nasipu i da će doći kod mene odmah posle toga. Da li je tada zaista bila na nasipu ili negde drugde, ne mogu da tvrdim, ali ne želim da verujem ni u zaveru da je moja ćerka oteta i ubijena na nekom drugom mestu. Bar dok to istraga zvanično ne utvrdi", rekla je Jelenina majka Zorica.

(Informer.rs)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milojko

16.06.2016 20:43

Pitam se ko i zasto ovo pitanje drzi u tolikom fokusu?!

ODGOVORITE
Name

ff

17.06.2016 15:30

Cita se Mklojko, čita. Kakva nagađanja. Zar ni vreme smrti ne mogu pouzdano da utvrde.?

Name

Danijel

16.06.2016 21:09

Pa valjda se u 21 vijeku bar približno može utvrditi vrijeme smrti

ODGOVORITE
Name

Iln

17.06.2016 02:58

E ako to Informer tvrdi onda se tu nema sta sumnjati.

ODGOVORITE
Name

Kumic

17.06.2016 11:38

Jeli ovo sposobnost Srbijanske policije pa nemozete naci ubicu sposobnost na vrhuncu

ODGOVORITE
Name

Pasha

17.06.2016 20:02

Muz je ubica

ODGOVORITE
Name

Daidza

18.06.2016 08:53

Cirkus od policije.

ODGOVORITE