Полиција и мафија: Гдје су Фантоми из Марићке

Драган Лукач је најнеуспјешнији министар унутрашњих послова, иако Режимска машинерија чини све да га представи као “Малог Путина”.

Република Српска 16.06.2016 | 22:11
Полиција и мафија: Гдје су Фантоми из Марићке
МУП Републике Српске, под његовим вођством, није ријешио ниједно озбиљније кривично дјело, а убиства, пљачке, рањавања, препади… маскираних бандита се редају као на траци, а случајеви адактирају.

Посебно је, у опусу нерада и заташкавања, интересантан случај Фантома из Марићке, села у регији Приједор.

Тамо су тројица маскираних бандита аутомобилом слетили са пута, у по бијела дана, 27.05., затим запалили џип, пуцали на мјештане и побјегли.

Полиција их је наводно тражила, потјера је, како се тврдило, трајала цијели дан, али типови са Фантомкама на главама су нестали.

Нестале су и све даље информације о том случају, а званично истрага и не постоји.

Међутим, моји извори из врха МУП-а Републике Српске тврде да иза Фантома из Марићке стоји дио врха полиције, који је учинио све да се цијели овај случај заташка и маскирани Фантоми не открију.

Своје тврдње поткрепљују информацијама да је возило, којим су фантоми слетили са пута, уклоњено три часа након тог догађаја, а да, претходно, није урађен квалитетан увиђај, експертиза, “оперативнотехничке мјере нису проведне професионално и до краја”.

Из Врха МУП Српске НЕКО је забранио ЦЈБ Приједор да се уопште бави овим случајем, па он за њих и не постоји.

Посебно је интересантан дио који се односи на полицијске псе: Доведени су из Бањалуке, Специјалне јединице, иако их посједује и Јединица за подршку ЦЈБ Приједор.

Истрага уз помоћ паса је фингирана, јер су кренули “у акцију” чак пет километара од мјеста гдје је возило са Фантомима слетило са пута.

Наравно да нису нањушили ништа, никакав траг.

Ништа није открио ни полицијски хеликокоптер који је “дигнут” када се сазнало за пуцњаву у Марићки. Можда је хеликоптер и покупио Фантоме?!

МУП РС је званично саопштио да није било пуцњаве у Марићки, односно да маскирани бандити нису припуцали на путаре и сељане који су кренули да им помогну. То је ноторна лаж, јер је пуцњаве било.

Нико из МУП-а РС није саопштио ни чији је ауто запаљен.

Много питања остаје отворено након успјешног бјекства Фантома из Марићке.

Због чега МУП РС жели да се овај случај заташка?
Да ли су у возилу били припадници неке од специјалних јединица МУП Републике Српске?
Да ли су у возилу били припадници Додикове тајне параслужбе?

Да ли су Фантоми из Марићке тог 27. маја кренули да убију неког у Приједору?!

Слободан Васковиц Блог

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Миљан

16.06.2016 20:22

Мозда Марка Павица па да странку преузме Цубриловиц!? Павиц је тврдји за преговоре од Цубриловица,а и у Бањалуци је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

16.06.2016 21:14

Лукач и ње толико лос министар колико је труо систем тј. МУП који је Чадјо уништио. Чадјо је својим реформама и довођењем послушника срозао МУП на најниже гране. О чему причати кад је начелник УКП-а био дипломирани туризмиолг а за њиховог времена дјела су се рјешавала батинама и силом, сад кад су иоле доведени професионалци који су противници насиља немозе ни бити резултата јер како доказати дјело кад су инспектори економисти, дифовци и којекакви безбедњаци којима је Чадјо омогућио да буду ту гдје јесу а сад треба најмање десет година да се то промјени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татин син

16.06.2016 22:13

Наша полиција никада није била боља. Ови што нападају нашу драгу полицију незнају да су ови с чарапама на глави упали у непознату шуму и залутали, нестали. Шта сад треба да их неко јури по шуми, ђе има и поскока, па да их изведу, ма дај... Да су била шта скривили, они би се сами предали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка за Аа

16.06.2016 22:19

Управу си.Шта рећи када врх МУП-а брани 2013године пред бившим министром инспекторе умијешане у аферу Кнез 2 и када су на Окружном суду предочени транскрипти разговора

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСИЛИЈЕ

17.06.2016 07:16

И МУп је оригинална слика наше земље : корумпирана криминална хоботница, а народ на контејнерима!

Name

Цеда Сикирица

17.06.2016 04:59

Сто их овај Васке цепа. Стварно, ста би са тим слуцајем. Нити ко о томе писе, нити објављује саопстења. Бице да је Васке у праву. Само се питам сто опозиција о томе цути. Да нису плацени да цуте. У политици је све могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФАНТОМИ

17.06.2016 05:26

БИТНО ЈЕ ДА НАРОД ЗНА КО СЕ КРИЈЕ ИЗА МАСКИ, А ЗА ПОЛИЦИЈУ МАЊЕ ВАЖНО, И ОНАКО НЕ БИ ИМ НИШТА УРАДИЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОКЕ

17.06.2016 06:01

МОЖДА ЈЕ У ЂИПЦУ БИО ТАТИН СИН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКО

17.06.2016 06:24

ЈЕДАН ОД ТРОИЦЕ ФАНТОМА ЈЕ БИ ТАТИН СИН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

17.06.2016 06:41

Није ми јасно, Васковиц је обицно добро упуцен, откуд му Марицка у тексту,па да је на интернету куцао "фантоми из приједора" или сл.,видио би вијести од прије неких 25-30 дана, да се то догодило у мјесту Ракелици,а не Марицка. Марицка се спомиње само једном и то у контексту путног правца, али нико бас није пренио тада вијест да се то десило у Марицкој. Ја сам исти тај дан цуо интересантну прицу, да се у облизњем селу Буснови на фудбалском терену локалног клуба вец налазио хеликоптер и веца група полиције, видјели путници аутобуса па прицали, е сад, неки казу није тацно, ја знам да је из правца пд просла хитна, ватрогасци и једно полицијско возило са укљуценим сиренама, да ли су тихо пролазили или су остали досли из правца Омарске, то не знам. Да је све то цудно, јесте.. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

17.06.2016 15:44

Нису чиста посла. Обично разбојници, они мало већи, користе украдена возила, али се то и објави у полицијском саопштењу. Па веле, користили ауто украдено ту и ту, тада и тада...етц етц..

ОДГОВОРИТЕ