Policija i mafija: Gdje su Fantomi iz Marićke

Dragan Lukač je najneuspješniji ministar unutrašnjih poslova, iako Režimska mašinerija čini sve da ga predstavi kao “Malog Putina”.

Republika Srpska 16.06.2016 | 22:11
Policija i mafija: Gdje su Fantomi iz Marićke
MUP Republike Srpske, pod njegovim vođstvom, nije riješio nijedno ozbiljnije krivično djelo, a ubistva, pljačke, ranjavanja, prepadi… maskiranih bandita se redaju kao na traci, a slučajevi adaktiraju.

Posebno je, u opusu nerada i zataškavanja, interesantan slučaj Fantoma iz Marićke, sela u regiji Prijedor.

Tamo su trojica maskiranih bandita automobilom sletili sa puta, u po bijela dana, 27.05., zatim zapalili džip, pucali na mještane i pobjegli.

Policija ih je navodno tražila, potjera je, kako se tvrdilo, trajala cijeli dan, ali tipovi sa Fantomkama na glavama su nestali.

Nestale su i sve dalje informacije o tom slučaju, a zvanično istraga i ne postoji.

Međutim, moji izvori iz vrha MUP-a Republike Srpske tvrde da iza Fantoma iz Marićke stoji dio vrha policije, koji je učinio sve da se cijeli ovaj slučaj zataška i maskirani Fantomi ne otkriju.

Svoje tvrdnje potkrepljuju informacijama da je vozilo, kojim su fantomi sletili sa puta, uklonjeno tri časa nakon tog događaja, a da, prethodno, nije urađen kvalitetan uviđaj, ekspertiza, “operativnotehničke mjere nisu provedne profesionalno i do kraja”.

Iz Vrha MUP Srpske NEKO je zabranio CJB Prijedor da se uopšte bavi ovim slučajem, pa on za njih i ne postoji.

Posebno je interesantan dio koji se odnosi na policijske pse: Dovedeni su iz Banjaluke, Specijalne jedinice, iako ih posjeduje i Jedinica za podršku CJB Prijedor.

Istraga uz pomoć pasa je fingirana, jer su krenuli “u akciju” čak pet kilometara od mjesta gdje je vozilo sa Fantomima sletilo sa puta.

Naravno da nisu nanjušili ništa, nikakav trag.

Ništa nije otkrio ni policijski helikokopter koji je “dignut” kada se saznalo za pucnjavu u Marićki. Možda je helikopter i pokupio Fantome?!

MUP RS je zvanično saopštio da nije bilo pucnjave u Marićki, odnosno da maskirani banditi nisu pripucali na putare i seljane koji su krenuli da im pomognu. To je notorna laž, jer je pucnjave bilo.

Niko iz MUP-a RS nije saopštio ni čiji je auto zapaljen.

Mnogo pitanja ostaje otvoreno nakon uspješnog bjekstva Fantoma iz Marićke.

Zbog čega MUP RS želi da se ovaj slučaj zataška?
Da li su u vozilu bili pripadnici neke od specijalnih jedinica MUP Republike Srpske?
Da li su u vozilu bili pripadnici Dodikove tajne paraslužbe?

Da li su Fantomi iz Marićke tog 27. maja krenuli da ubiju nekog u Prijedoru?!

Slobodan Vaskovic Blog

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Miljan

16.06.2016 20:22

Mozda Marka Pavica pa da stranku preuzme Cubrilovic!? Pavic je tvrdji za pregovore od Cubrilovica,a i u Banjaluci je...

ODGOVORITE
Name

Aa

16.06.2016 21:14

Lukač i nje toliko los ministar koliko je truo sistem tj. MUP koji je Čadjo uništio. Čadjo je svojim reformama i dovođenjem poslušnika srozao MUP na najniže grane. O čemu pričati kad je načelnik UKP-a bio diplomirani turizmiolg a za njihovog vremena djela su se rješavala batinama i silom, sad kad su iole dovedeni profesionalci koji su protivnici nasilja nemoze ni biti rezultata jer kako dokazati djelo kad su inspektori ekonomisti, difovci i kojekakvi bezbednjaci kojima je Čadjo omogućio da budu tu gdje jesu a sad treba najmanje deset godina da se to promjeni...

ODGOVORITE
Name

Татин син

16.06.2016 22:13

Наша полиција никада није била боља. Ови што нападају нашу драгу полицију незнају да су ови с чарапама на глави упали у непознату шуму и залутали, нестали. Шта сад треба да их неко јури по шуми, ђе има и поскока, па да их изведу, ма дај... Да су била шта скривили, они би се сами предали.

ODGOVORITE
Name

Podrška za Aa

16.06.2016 22:19

Upravu si.Šta reći kada vrh MUP-a brani 2013godine pred bivšim ministrom inspektore umiješane u aferu Knez 2 i kada su na Okružnom sudu predočeni transkripti razgovora

ODGOVORITE
Name

VASILIJE

17.06.2016 07:16

I MUp je originalna slika naše zemlje : korumpirana kriminalna hobotnica, a narod na kontejnerima!

Name

Ceda Sikirica

17.06.2016 04:59

Sto ih ovaj Vaske cepa. Stvarno, sta bi sa tim slucajem. Niti ko o tome pise, niti objavljuje saopstenja. Bice da je Vaske u pravu. Samo se pitam sto opozicija o tome cuti. Da nisu placeni da cute. U politici je sve moguce.

ODGOVORITE
Name

FANTOMI

17.06.2016 05:26

BITNO JE DA NAROD ZNA KO SE KRIJE IZA MASKI, A ZA POLICIJU MANJE VAŽNO, I ONAKO NE BI IM NIŠTA URADILI!

ODGOVORITE
Name

JOKE

17.06.2016 06:01

MOŽDA JE U ĐIPCU BIO TATIN SIN!

ODGOVORITE
Name

ZIKO

17.06.2016 06:24

JEDAN OD TROICE FANTOMA JE BI TATIN SIN!

ODGOVORITE
Name

dejanpd

17.06.2016 06:41

Nije mi jasno, Vaskovic je obicno dobro upucen, otkud mu Maricka u tekstu,pa da je na internetu kucao "fantomi iz prijedora" ili sl.,vidio bi vijesti od prije nekih 25-30 dana, da se to dogodilo u mjestu Rakelici,a ne Maricka. Maricka se spominje samo jednom i to u kontekstu putnog pravca, ali niko bas nije prenio tada vijest da se to desilo u Marickoj. Ja sam isti taj dan cuo interesantnu pricu, da se u obliznjem selu Busnovi na fudbalskom terenu lokalnog kluba vec nalazio helikopter i veca grupa policije, vidjeli putnici autobusa pa pricali, e sad, neki kazu nije tacno, ja znam da je iz pravca pd prosla hitna, vatrogasci i jedno policijsko vozilo sa ukljucenim sirenama, da li su tiho prolazili ili su ostali dosli iz pravca Omarske, to ne znam. Da je sve to cudno, jeste.. .

ODGOVORITE
Name

Cccc

17.06.2016 15:44

Nisu čista posla. Obično razbojnici, oni malo veći, koriste ukradena vozila, ali se to i objavi u policijskom saopštenju. Pa vele, koristili auto ukradeno tu i tu, tada i tada...etc etc..

ODGOVORITE