Исинбајева: Не идем у Рио ако...

Једна од најбољих атлетичарки свих времена Јелена Исинбајева има јасан став по питању наступа на ЛОИ ако се руским атлетичарима забрани наступ под националном заставом.

Остали спортови 18.06.2016 | 21:15
Исинбајева: Не идем у Рио ако...
Нема руске заставе - нема Јелене Исинбајеве у Рију!

Најбоља руска атлетичарка, вишеструка освајачица златних медаља у скоку с мотком са највећих светских такмичења, изјавила је да неће наступити на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру ако атлетичари њене земље буду суспендовани и буде им забрањен наступ под државном заставом Русије.

Исинбајева је изнела јасан став - да се неће такмичити под олимпијском заставом

Руски атлетски савез је кажњен због наводног систематског допинга, а Светска атлетска федерација (ИААФ) би у петак требало да одлуичи да ли ће Русију вратити у програм Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру.

Ако суспензија остане на снази, Исинбајева се неће такмичити у Рију.

"Ако цео руски тим буде суспендован, и ја ћу бити суспендована. Ако се такмичим, то ће бити једино под руском заставом", рекла је руска скакачица с мотком, преноси ББЦ.

"Било је предлога да се такмичим под заставом Међународног олимпијског комитета, али то не изгледа као реална могућност", додала је Исинбајева, која је освојила златне медаље на Играма 2004. и 2008. године.

Исинбајева, трострука светска шампионка, подржала је борбу против допинга, али је истакла да "чисти" спортисти не треба да испаштају.

"Разумем да ИААФ треба да покрене снажну акцију и искорени допинг, али мислим да није фер 'чистим' руским спортистима забранити да се такмиче. Током 20 година никада нисам пала на допинг тесту, било у Кини, Сједињеним Америчким Државама или било којој европској земљи", рекла је Исинбајева.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар