Isinbajeva: Ne idem u Rio ako...

Jedna od najboljih atletičarki svih vremena Jelena Isinbajeva ima jasan stav po pitanju nastupa na LOI ako se ruskim atletičarima zabrani nastup pod nacionalnom zastavom.

Ostali sportovi 18.06.2016 | 21:15
Isinbajeva: Ne idem u Rio ako...
Nema ruske zastave - nema Jelene Isinbajeve u Riju!

Najbolja ruska atletičarka, višestruka osvajačica zlatnih medalja u skoku s motkom sa najvećih svetskih takmičenja, izjavila je da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ako atletičari njene zemlje budu suspendovani i bude im zabranjen nastup pod državnom zastavom Rusije.

Isinbajeva je iznela jasan stav - da se neće takmičiti pod olimpijskom zastavom

Ruski atletski savez je kažnjen zbog navodnog sistematskog dopinga, a Svetska atletska federacija (IAAF) bi u petak trebalo da odluiči da li će Rusiju vratiti u program Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

Ako suspenzija ostane na snazi, Isinbajeva se neće takmičiti u Riju.

"Ako ceo ruski tim bude suspendovan, i ja ću biti suspendovana. Ako se takmičim, to će biti jedino pod ruskom zastavom", rekla je ruska skakačica s motkom, prenosi BBC.

"Bilo je predloga da se takmičim pod zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali to ne izgleda kao realna mogućnost", dodala je Isinbajeva, koja je osvojila zlatne medalje na Igrama 2004. i 2008. godine.

Isinbajeva, trostruka svetska šampionka, podržala je borbu protiv dopinga, ali je istakla da "čisti" sportisti ne treba da ispaštaju.

"Razumem da IAAF treba da pokrene snažnu akciju i iskoreni doping, ali mislim da nije fer 'čistim' ruskim sportistima zabraniti da se takmiče. Tokom 20 godina nikada nisam pala na doping testu, bilo u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj evropskoj zemlji", rekla je Isinbajeva.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar