ЕУРО - Велики Срна опет уз тим: Овдје сам, то је битно!

После смрти и сахране оца, капитен хрватске фудбалске репрезентације Даријо Срна опет је уз саиграче. Одмах испунио обавезу - излазак пред новинаре. "И са свадбе сам отишао право у репрезентацију". А селектор каже: "Играће против Чешке".

Фудбал 16.06.2016 | 21:30
ЕУРО - Велики Срна опет уз тим: Овдје сам, то је битно!
"Знате, и кад сам се оженио, право са свадбе сам отишао у репрезентацију која је играла против Аустрије. Нисам имао прву брачну ноћ, већ сам отишао да играм за своју земљу. Тако и сада. И то је доказ колико ја, али и било који други играч, воли Хрватску", изјавио је Даријо Срна, капитен хрватске репрезентације коме је пре неколико дана преминуо отац.

Одмах после одличне игре и победе над Турском (1:0) на отварању Европског првенства,Даријо Срна је сазнао да му је преминуо отац. Одмах је отишао у Метковић како би присуствовао сахрани.

Али, већ је уз репрезентацију Хрватске! И не само то, испунио је обавезу и појавио се пред новинарима пред другу утакмицу Хрватске против Чешке, 17. јуна у Сент-Етјену. 

"Сви знају последњу жељу мог оца: да играм за репрезентацију. Све што је у животу имао, мој отац уложио је у мене и моју каријеру. Када сам га последњи пут видео након утакмице са Сан Марином пожелео је да играм за Хрватску што год да се догоди. Мој отац био је најсрећнији када сам био на терену и играо фудбал. Зато сам се после сахране и разговора са породицом одлучио да се вратим у Француску", рекао је капитен хрватског тима.

Срна је добио неколико питања о смрти свог оца, психо-физичком стању и уљудно је одговорио, а онда је на још једно рекао: "Мислим да је било доста разговора о томе. Ја сам ту, верујем у себе и даћу свој максимум ако будем играо".

И наставио је. "Прошли смо дуг и тежак пут да будемо овде и у прошлој утакмици смо показали да смо заслужили. И наши навијачи су били прави, направили су сјајну атмосферу".

Одмах иза Срне, пред новинарима се појавио селектор Хрватске Анте Чачић, коме је било постављено питање у каквом је стању Срна и да ли ће играти против Чешке:

"Састав знам, видећете га сутра мало пре 18 часова (почетак утакмице). Што се тиче Срне, он је у добром стању и водиће екипу протв Чешке. Да додам да су сви који су играли против Турске у одличном стању".

Иначе, смрт Срниног оца једна је у низу црнихвести у последње време која је задесила чланове хрватског тима.

Црна серија почела је у септембру прошле године, када је само два дана по именовања Анте Чачића на место селектора, преминула његова мајка Марија. Пре неколико дана преминуо је Владо Урсанић, ујак дефанзивца Домагоја Виде, а после њега припреме је привремено морао да прекине и резервни голман Ловре Калинић, којем је умро таст Томислав Симундић. 

Током утакмице са Турском преминуо је отац капитена Дарија Срне, Усеир, а у среду и отац тренера голмана Марјана Мрмића, Јосип.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар