EURO - Veliki Srna opet uz tim: Ovdje sam, to je bitno!

Posle smrti i sahrane oca, kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Darijo Srna opet je uz saigrače. Odmah ispunio obavezu - izlazak pred novinare. "I sa svadbe sam otišao pravo u reprezentaciju". A selektor kaže: "Igraće protiv Češke".

Fudbal 16.06.2016 | 21:30
EURO - Veliki Srna opet uz tim: Ovdje sam, to je bitno!
"Znate, i kad sam se oženio, pravo sa svadbe sam otišao u reprezentaciju koja je igrala protiv Austrije. Nisam imao prvu bračnu noć, već sam otišao da igram za svoju zemlju. Tako i sada. I to je dokaz koliko ja, ali i bilo koji drugi igrač, voli Hrvatsku", izjavio je Darijo Srna, kapiten hrvatske reprezentacije kome je pre nekoliko dana preminuo otac.

Odmah posle odlične igre i pobede nad Turskom (1:0) na otvaranju Evropskog prvenstva,Darijo Srna je saznao da mu je preminuo otac. Odmah je otišao u Metković kako bi prisustvovao sahrani.

Ali, već je uz reprezentaciju Hrvatske! I ne samo to, ispunio je obavezu i pojavio se pred novinarima pred drugu utakmicu Hrvatske protiv Češke, 17. juna u Sent-Etjenu. 

"Svi znaju poslednju želju mog oca: da igram za reprezentaciju. Sve što je u životu imao, moj otac uložio je u mene i moju karijeru. Kada sam ga poslednji put video nakon utakmice sa San Marinom poželeo je da igram za Hrvatsku što god da se dogodi. Moj otac bio je najsrećniji kada sam bio na terenu i igrao fudbal. Zato sam se posle sahrane i razgovora sa porodicom odlučio da se vratim u Francusku", rekao je kapiten hrvatskog tima.

Srna je dobio nekoliko pitanja o smrti svog oca, psiho-fizičkom stanju i uljudno je odgovorio, a onda je na još jedno rekao: "Mislim da je bilo dosta razgovora o tome. Ja sam tu, verujem u sebe i daću svoj maksimum ako budem igrao".

I nastavio je. "Prošli smo dug i težak put da budemo ovde i u prošloj utakmici smo pokazali da smo zaslužili. I naši navijači su bili pravi, napravili su sjajnu atmosferu".

Odmah iza Srne, pred novinarima se pojavio selektor Hrvatske Ante Čačić, kome je bilo postavljeno pitanje u kakvom je stanju Srna i da li će igrati protiv Češke:

"Sastav znam, videćete ga sutra malo pre 18 časova (početak utakmice). Što se tiče Srne, on je u dobrom stanju i vodiće ekipu protv Češke. Da dodam da su svi koji su igrali protiv Turske u odličnom stanju".

Inače, smrt Srninog oca jedna je u nizu crnihvesti u poslednje vreme koja je zadesila članove hrvatskog tima.

Crna serija počela je u septembru prošle godine, kada je samo dva dana po imenovanja Ante Čačića na mesto selektora, preminula njegova majka Marija. Pre nekoliko dana preminuo je Vlado Ursanić, ujak defanzivca Domagoja Vide, a posle njega pripreme je privremeno morao da prekine i rezervni golman Lovre Kalinić, kojem je umro tast Tomislav Simundić. 

Tokom utakmice sa Turskom preminuo je otac kapitena Darija Srne, Useir, a u sredu i otac trenera golmana Marjana Mrmića, Josip.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar