Болови нису увијек знак болести

По холистичком тумачењу болови могу бити последица наших негативних убеђења и непристајања на неприхватљиве ситуације

Здравље 16.06.2016 | 09:21
Болови нису увијек знак болести
Болови нису увек одраз обољења одређеног органа. По холистичком тумачењу могу бити последица наших негативних убеђења и непристајања на бројне неприхватљиве ситуације у животу. Ево најчешћих...

* Главобоље настају као вид самокажњавања. Мигренозне особе теже савршенству, а због потискивања беса живе под готово сталним притиском.

* Болови у очима настају због нечега што о себи, својој прошлости или будућности не желимо да (у)видимо.

* Слабљење слуха "сигнализира" да постоји нешто што не желите да чујете, док присутан бол указује на бес због нечега што сте чули.

* Бол у врату указује на тврдоглавост у процењивању сопствене ситуације и увереност да је наше становиште једино исправно.

* Осећај "кнедле у грлу" означава неспособност да изразимо мишљење или тражимо шта желимо. Упала грла показује да смо толико љути да не можемо ни да говоримо.

* Грчеви су знак да не можемо да функционишемо онако како бисмо желели.

* Импотенција се тумачи као немогућност препуштања уживању због превелике одговорности.

* Чир на желуцу је последица огорчености, неспокојства и немогућности да "сваримо" или прихватимо одређену ситуацију.

* Бол или блокаде у доњем делу леђа, по холистичком тумачењу, могу да буду проузроковани страхом од будућности или недостатком финансијске подршке. Насупрот томе, болови у горњем делу леђа откривају да је "превише обавеза пало на наша леђа" или недостатак емотивне подршке.

Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар