Bolovi nisu uvijek znak bolesti

Po holističkom tumačenju bolovi mogu biti posledica naših negativnih ubeđenja i nepristajanja na neprihvatljive situacije

Zdravlje 16.06.2016 | 09:21
Bolovi nisu uvijek znak bolesti
Bolovi nisu uvek odraz oboljenja određenog organa. Po holističkom tumačenju mogu biti posledica naših negativnih ubeđenja i nepristajanja na brojne neprihvatljive situacije u životu. Evo najčešćih...

* Glavobolje nastaju kao vid samokažnjavanja. Migrenozne osobe teže savršenstvu, a zbog potiskivanja besa žive pod gotovo stalnim pritiskom.

* Bolovi u očima nastaju zbog nečega što o sebi, svojoj prošlosti ili budućnosti ne želimo da (u)vidimo.

* Slabljenje sluha "signalizira" da postoji nešto što ne želite da čujete, dok prisutan bol ukazuje na bes zbog nečega što ste čuli.

* Bol u vratu ukazuje na tvrdoglavost u procenjivanju sopstvene situacije i uverenost da je naše stanovište jedino ispravno.

* Osećaj "knedle u grlu" označava nesposobnost da izrazimo mišljenje ili tražimo šta želimo. Upala grla pokazuje da smo toliko ljuti da ne možemo ni da govorimo.

* Grčevi su znak da ne možemo da funkcionišemo onako kako bismo želeli.

* Impotencija se tumači kao nemogućnost prepuštanja uživanju zbog prevelike odgovornosti.

* Čir na želucu je posledica ogorčenosti, nespokojstva i nemogućnosti da "svarimo" ili prihvatimo određenu situaciju.

* Bol ili blokade u donjem delu leđa, po holističkom tumačenju, mogu da budu prouzrokovani strahom od budućnosti ili nedostatkom finansijske podrške. Nasuprot tome, bolovi u gornjem delu leđa otkrivaju da je "previše obaveza palo na naša leđa" ili nedostatak emotivne podrške.

Novosti
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar