Хан: Статус кандидата до краја 2017. године

Комесар Европске уније за политику суседства и проширење Јоханес Хан изјавио је синоћ у Сарајеву да би Босна и Херцеговина могла до краја 2017. да добије статус кандидата за чланство у ЕУ, позивајући притом власти да наставе са испуњавањем преосталих услова.

Босна и Херцеговина 16.06.2016 | 08:10
Хан: Статус кандидата до краја 2017. године
Како је саопштено из Председништва БиХ, Хан је истакао да је БиХ направила "видљив напредак" и да треба још одлучније да испуњава обавезе.

Он је поновио да решавањем питања прилагођавања Споразума о стабилизацији и придруживању (С СП), усаглашавањем система механизма координације европских послова и напретком у спровођењу реформи, "постоји реална могућност да БиХ добије статус кандидата до краја 2017.", пренела је Хина.

Високи европски званичник изразио је очекивање да ће БиХ што пре решити та питања како би по повратку у Брисел на састанку Савета за спољне послове могао поднети позитиван извштај за БиХ.

Хан ће данас у Бањалуци учествовати на састанку министара спољних послова Централноевропске иницијативе који ће расправљати о могућностима суочавања с мигрантском кризом као и о поштовању људских права у борби против тероризма.

Домаћин скупа је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, а планирани су разговори о јачању регионалне сарадње у одрживом развоју кроз постизање бољих пословних веза као и о акцијском плану ЦЕИ 2017-2020. који би требало да буде усвојен до краја године.

БН телевизија/Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дон

16.06.2016 06:51

Напријед Босно, љубави моја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

16.06.2016 07:35

...цим пронадју нафтна поља на мјесецу

Name

Ја/РС

16.06.2016 08:10

Хоцемо референдум! Саставимо све Милокрадове референдуме у једном дану па да ријесимо то једном за свагда!

ОДГОВОРИТЕ