Han: Status kandidata do kraja 2017. godine

Komesar Evropske unije za politiku susedstva i proširenje Johanes Han izjavio je sinoć u Sarajevu da bi Bosna i Hercegovina mogla do kraja 2017. da dobije status kandidata za članstvo u EU, pozivajući pritom vlasti da nastave sa ispunjavanjem preostalih uslova.

Bosna i Hercegovina 16.06.2016 | 08:10
Han: Status kandidata do kraja 2017. godine
Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, Han je istakao da je BiH napravila "vidljiv napredak" i da treba još odlučnije da ispunjava obaveze.

On je ponovio da rešavanjem pitanja prilagođavanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S SP), usaglašavanjem sistema mehanizma koordinacije evropskih poslova i napretkom u sprovođenju reformi, "postoji realna mogućnost da BiH dobije status kandidata do kraja 2017.", prenela je Hina.

Visoki evropski zvaničnik izrazio je očekivanje da će BiH što pre rešiti ta pitanja kako bi po povratku u Brisel na sastanku Saveta za spoljne poslove mogao podneti pozitivan izvštaj za BiH.

Han će danas u Banjaluci učestvovati na sastanku ministara spoljnih poslova Centralnoevropske inicijative koji će raspravljati o mogućnostima suočavanja s migrantskom krizom kao i o poštovanju ljudskih prava u borbi protiv terorizma.

Domaćin skupa je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, a planirani su razgovori o jačanju regionalne saradnje u održivom razvoju kroz postizanje boljih poslovnih veza kao i o akcijskom planu CEI 2017-2020. koji bi trebalo da bude usvojen do kraja godine.

BN televizija/Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Don

16.06.2016 06:51

Naprijed Bosno, ljubavi moja!

ODGOVORITE
Name

ha ha

16.06.2016 07:35

...cim pronadju naftna polja na mjesecu

Name

Ja/RS

16.06.2016 08:10

Hocemo referendum! Sastavimo sve Milokradove referendume u jednom danu pa da rijesimo to jednom za svagda!

ODGOVORITE