Кинези у Интеру, Занети најављује Лигу шампиона!

Кинеска инвестициона компанија Сунинг, која у свом власништву држи фудбалски клуб Ђангсу, саопштила је да је купила контролни пакет италијанског Интера.

Фудбал 17.06.2016 | 16:30
Кинези у Интеру, Занети најављује Лигу шампиона!
Сунинг је купио 70 одсто миланског клуба од Индонежанина Ерика Тохира, који напушта клуб после непуне три године.

Италијански медији раније су пренели да ће Кинезе куповина "неразура" коштати око 300 милиона евра.

Председник Сунинг групе Жанг Јидонг поздравио је споразум као кључни тренутак за фудбалски раст на кинеском тржишту. 

"Наш бренд ускоро ће бити велики и у Европи. Направили смо договор са славним европским клубом и уверен сам да ћемо направити успех, свестан сам одговорности. Уједно, промовисаћемо кинески фудбал који је у великом успону", рекао је Јидонг. 

План је да Тохир остане на челу клуба још одређени период, као и потпоредседник Хавијер Занети, док се очекује да почасни председник Масимо Морати, који има мањински део акција Интера, скроз повуче. 

Интер је тек трећи клуб у Серији А који има стране власнике, поред Роме и Болоње, док се ускоро очекује да Кинези преузму и градског ривала Милан.

Занети: Враћамо се у ЛШ

Дугогодишњи капитен Интера, а сада потпредседник клуба Занети рекао је да тај клуб жели да се врати у Лигу шампиона и да ће му у томе помоћи и кинеска компанија Сунинг. 

"Част ми је што сам био овде и што сам представљао клиб у овом великом тренутку. Интер је клуб са великом историјом, вредностима и са великом армијом веома посебних навијача. Сарадња са компанијом као што је Сунинг, која има велике ресурсе и амбијције, омогућиће нашим навијачима да буду задовољни. Кинески фудбал брзо расте и представља одличну прилику за нас", рекао је Занети новинарима у Нанкингу. 

Улагање Сунинга у Интер је последње у низу улагања кинеских компанија у европски фудбал које подржава председник Кине Си Ђинпинг, велики љубитељ овог спорта. 

"Наш циљ за следећу сезону је да изградимо јак тим који може да буде конкурентан у Серији А и Лиги Европа. Желимо да се вратимо у Лигу шампиона, где Интер припада", додао је Занети. 

Интер је сезону завршио на четвртом месту у Серији А и остао без места у Лиги шампиона.

Појачања: Улазак Сунинга у Интер аутоматски повлачи спекулације о могућем доласку највећих звезда његовог клуба у Кини Ђангсуа у Милан. Свакако ће се највише причати о могућем повратку Алекса Тешеире у Европу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар