Док је предсједник, Тачи неће бити ухапшен


Шеф Интерпола у БиХ Бранислав Павловић изјавио је да Хашим Тачи, док год је председник самопроглашеног Космета, неће бити ухапшен, јер је Интерпол у Лиону одлучио да се не бави тим питањем.

Регион 15.06.2016 | 14:07
Док је предсједник, Тачи неће бити ухапшен
Павловић је, у интервјуу за регионалну телевизију Н1 који ће у целости бити вечерас емитован, рекао да је потерница за Тачијем расписана пре 10 година, а да сада није активна због имунитета.

Он је додао да то, међутим, не значи да је земља која је расписала потерницу одустала од ње.

"Одлучено је да се та потерница и све информације које су везане за тај предмет не процесуирају, док се та особа налази на функцији која је под имунитетом. Што не значи да је држава која је расписала потерницу обуставила. Интерпол се искључује по питању активности за то лице", рекао је Павловић.

Он је објаснио да се Интерпол неће бавити тим питањем док та особа обавља функцију на којој је тренутно.

Тачи је крајем маја био у Сарајеву, где је учествовао на пленарној седници самита Процеса "Брдо-Бриони".

После тога, министар безбедности БиХ Драган Мектић је рекао да су безбедносне службе БиХ из седишта Интерпола добиле информацију да је сторнирана потерница за Тачијем.

Мектић је навео да не постоји могућност да БиХ да неку врсту имунитета некоме за ким је расписана међународна потерница, додавши да би, у случају да је потерница била валидна, агенције у БиХ поступиле по њој.

Извор: Н1, Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

црис

15.06.2016 14:56

Није могао замислити бољу кампању

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

15.06.2016 15:08

Пред Законом требају да буду сви градјани исти без разлике на друствене дузност коју они обављају. Због тога имунитет политичарима који су огресили се од Закон треба укинути!

ОДГОВОРИТЕ