Dok je predsjednik, Tači neće biti uhapšen


Šef Interpola u BiH Branislav Pavlović izjavio je da Hašim Tači, dok god je predsednik samoproglašenog Kosmeta, neće biti uhapšen, jer je Interpol u Lionu odlučio da se ne bavi tim pitanjem.

Region 15.06.2016 | 14:07
Dok je predsjednik, Tači neće biti uhapšen
Pavlović je, u intervjuu za regionalnu televiziju N1 koji će u celosti biti večeras emitovan, rekao da je poternica za Tačijem raspisana pre 10 godina, a da sada nije aktivna zbog imuniteta.

On je dodao da to, međutim, ne znači da je zemlja koja je raspisala poternicu odustala od nje.

"Odlučeno je da se ta poternica i sve informacije koje su vezane za taj predmet ne procesuiraju, dok se ta osoba nalazi na funkciji koja je pod imunitetom. Što ne znači da je država koja je raspisala poternicu obustavila. Interpol se isključuje po pitanju aktivnosti za to lice", rekao je Pavlović.

On je objasnio da se Interpol neće baviti tim pitanjem dok ta osoba obavlja funkciju na kojoj je trenutno.

Tači je krajem maja bio u Sarajevu, gde je učestvovao na plenarnoj sednici samita Procesa "Brdo-Brioni".

Posle toga, ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je rekao da su bezbednosne službe BiH iz sedišta Interpola dobile informaciju da je stornirana poternica za Tačijem.

Mektić je naveo da ne postoji mogućnost da BiH da neku vrstu imuniteta nekome za kim je raspisana međunarodna poternica, dodavši da bi, u slučaju da je poternica bila validna, agencije u BiH postupile po njoj.

Izvor: N1, Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cris

15.06.2016 14:56

Nije mogao zamisliti bolju kampanju

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

15.06.2016 15:08

Pred Zakonom trebaju da budu svi gradjani isti bez razlike na drustvene duznost koju oni obavljaju. Zbog toga imunitet političarima koji su ogresili se od Zakon treba ukinuti!

ODGOVORITE