Стигао трејлер филма „Дневник машиновође“

Објављен је први трејлер филма „Дневник машиновође“ редитеља Милоша Радовића са Лазаром Ристовским у главној улози, који ће премијерно бити приказан 14. септембра у Центру „Сава“.

Филм прати причу живота машиновођа, а Радовић је и аутор сценарија, насталог по идеји Марка Глушца.

Забава 15.06.2016 | 08:54
Стигао трејлер филма „Дневник машиновође“
Седам дугих година било је потребно Лазару и мени да смислимо, снимимо и завршимо филм о машиновођама. Почели смо у јуну 2009. године, а зауставили смо се пре неколико дана“, открио је редитељ Милош Радовић, коме је ово четврта сарадња са Ристовским.

„Када је Милош донео сценарио, нисам имао дилему да ли да га радим. Знамо дуго година и то нам олакшава одлуке. Оно што нам је олакшало је и то што је Милошев деда Угљеша био машиновођа, а мој отац Петар железничар. Овај филм је некакав дуг према њима“, поручује глумац Лазар Ристовски, који је уз Петра Ристовског и продуцент филма.

Филм је снимљен у продукцији „Зилион филма“ и копродукцији БН телевизије, а осим Филмског центра Србије, његов настанак помогли су и Покрајински секретеријат за културу Војводине, „Интер филм“, Хрватски аудиовизуелни центар и „Еуримаж“.

У филму играју и Петар Кораћ, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Нина Јанковић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић и Павле Ерић, а дистрибутер филма је Арт Виста.

После Кана и у Москви
Дневник машиновође је са великим успехом представљен на маркету Филмског фестивала у Кану, док ће 23. јуна бити приказан у главном такмичарском програму Московског филмског фестивала.



РТС
фото: yоу тубе
 

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар