Ф1 - Мерцедес: Ред Бул опасно пријети!

Директор Мерцедесовог Ф1 тима Тото Волф сматра да је Ред Бул постао озбиљна претња његовој екипи.

Остали спортови 18.06.2016 | 09:45
Ф1 - Мерцедес: Ред Бул опасно пријети!
Мерцедес је и даље доминантан у Ф1, али је Ред Бул победом у Шпанији и пол позицијом уз бизарно изгубљено прво место у Монаку показао велики напредак.

"Већ сам неколико пута рекао, нема опуштања у овом шампионату. Одржавање вођства је константна борба, а притисак постаје само јачи. Ова непредводива сезона је сјајна за спорт, показује да је Ф1 жива, али нама показује да морамо још доста да радимо", рекао је Волф.

Од свих ривала који постепено смањују разлику за Мерцедесом, Волф је посебно истакао управо Ред Бул, тим који је доминирао Ф1 управо пре његовог. 

"У Ф1 си онолико добар колико си био на последњој трци. У Монаку смо имали различите емоције, Луис је урадио шта му је доктор наредио, Нико није имао среће тог поподнева. Али, главна ствар је велика претња од Ред Була. Имали су храбру стратегију, велики притисак Луиса и још већа несрећа Рикарда су нам донели победу", истакао је шеф немачког тима. 

И остале екипе улажу велике напоре у напредак, који је постепено све очигледнији. 

"Прво смо очекивали да ће нам главни противник бити Ферари. Ред Бул је добио у Барселони и био конкурентан у Монаку, па нам је изненада он сад главни ривал. Морамо остати мирни. Све екипе имају ресурсе да се добро надмећу. Ми ћемо пратити наш пут, развијати брзину коју сматрамо потребном да би се освојила титула. То је важније од праћења конкуренције", закључио је Волф. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар