F1 - Mercedes: Red Bul opasno prijeti!

Direktor Mercedesovog F1 tima Toto Volf smatra da je Red Bul postao ozbiljna pretnja njegovoj ekipi.

Ostali sportovi 18.06.2016 | 09:45
F1 - Mercedes: Red Bul opasno prijeti!
Mercedes je i dalje dominantan u F1, ali je Red Bul pobedom u Španiji i pol pozicijom uz bizarno izgubljeno prvo mesto u Monaku pokazao veliki napredak.

"Već sam nekoliko puta rekao, nema opuštanja u ovom šampionatu. Održavanje vođstva je konstantna borba, a pritisak postaje samo jači. Ova nepredvodiva sezona je sjajna za sport, pokazuje da je F1 živa, ali nama pokazuje da moramo još dosta da radimo", rekao je Volf.

Od svih rivala koji postepeno smanjuju razliku za Mercedesom, Volf je posebno istakao upravo Red Bul, tim koji je dominirao F1 upravo pre njegovog. 

"U F1 si onoliko dobar koliko si bio na poslednjoj trci. U Monaku smo imali različite emocije, Luis je uradio šta mu je doktor naredio, Niko nije imao sreće tog popodneva. Ali, glavna stvar je velika pretnja od Red Bula. Imali su hrabru strategiju, veliki pritisak Luisa i još veća nesreća Rikarda su nam doneli pobedu", istakao je šef nemačkog tima. 

I ostale ekipe ulažu velike napore u napredak, koji je postepeno sve očigledniji. 

"Prvo smo očekivali da će nam glavni protivnik biti Ferari. Red Bul je dobio u Barseloni i bio konkurentan u Monaku, pa nam je iznenada on sad glavni rival. Moramo ostati mirni. Sve ekipe imaju resurse da se dobro nadmeću. Mi ćemo pratiti naš put, razvijati brzinu koju smatramo potrebnom da bi se osvojila titula. To je važnije od praćenja konkurencije", zaključio je Volf. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar