Топлотни удар стиже ове седмице у регион

Високе љетне температуре и топлотни удар погодиће ове седмице регион.

Регион 14.06.2016 | 14:34
Топлотни удар стиже ове седмице у регион
Према подацима метеоролога највише температуре биће забиљежене у Србији, па у БиХ и Хрватској.

За већи дио Србије у четвртак ће важити наранџасти метеоаларм, због екстремно високих температура, које ће до краја недјеље негдје достићи и 40 степени.

Хидрометеоролошки завод Србије је објавио податке за наредна три дана и у прогнози за четвртак се наводи да ће сви дијелови Србије изузев Бачке бити у "наранџастом". Како се наводи, то значи да се екстремно високе температуре сматрају опасним временским појавама.  Грађани би требало да буду обазриви, свјесни ризика и да прате савјете надлежних. Према прогнози за наредних пет дана, из дана у дан ће у Србији бити топлије, а за само три дана ће максимална температура у неким дијеловима Србије скочити и за више од 15 °Ц.  

У БиХ се, према прогнози времена, у четвртак очекује високе температуре које ће бити између 32 и 35 °Ц. Слично вријеме, уз незнатно ниже температуре, очекују се и у петак.

У Хрватској, према временској прогнози, биће вруће у односу на претходни период. Тако ће се жива у термометру попети и до 34 степена, а највеће температуре очекују се у четвртак и петак. Подјећамо да је већина дана у јуну било претежно кишовито и са нижом температуром.

Извор: Независне новине/БН
Фото: Н. Михајловић / РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар