Црвена звезда: Лига шампиона почиње данас! Кренуле припреме...

Миодраг Божовић окупио играче на првом тренингу за сезону 2016/17, у којој је главни циљ дуго чекани искорак на међународној сцени.

Фудбал 13.06.2016 | 15:30
Црвена звезда: Лига шампиона почиње данас! Кренуле припреме...
Одмор је завршен!

Што се фудбалера Црвене звезде тиче, Лига шампиона почиње од данас, понедељка, 13. јуна 2016. године, јер су сви у редовима првака Србије свесни да сваки минут тренинга мора да буде максимално обављен да би се достигао врховни циљ.

Од овог кишног јунског дана црвено-бели су поново у спортској опреми, са само једним циљем - да изборе пласман у групну фазу Лиге шампиона. Или, ако то не буде могуће, у Лигу Европе.

Ако успеју, навијачи црвено-белих имаће повод да верују у " боље сутра" по европског првака из 1991. У супротном, следе нови потреси у играчком и стручном кадру, клупском руководству...

На "прозивци" тренера Миодрага Божовића појавила су се већином позната лица, без Марка Грујића који је отишао у Ливерпул, а са тројицом "новајлија": Томасом Фибелом, Адамом Мичелом и Стефаном Милошевићем и неколико играча из омладинског погона.

Нешто дужи одмор добили су Дамир Кахриман, Срђан Плавшић, Михаило Ристић и Даниел Аврамовски.

На прозивци се појавило 25 играча, прочитајте којих.

Фудбалери Црвене звезде у Београду боравице до 27. јуна, а потом ће кренути пут Словеније, односно Терми Чатеж где ће остати до 9. јула.

Прву утакмицу у сезони 2016/17, Црвена звезда играће 12. или 13. јула у другом колу квалификација за Лигу шампиома (жреб је 20. јуна), док Суперлига Србије почиње 23. јула.

Марко Грујић и Саша Стојановић су отишли.

Остали? Видећемо...

Новинарима је уочи почетка припрема за сезону 2016/17 достављен кратак списак играча, и планова, из којег се може наслутити ко ће радити са Миодрагом Божовићем, а ко би могао да напусти клуб – било за стално, било на позајмицу.

Међу оне, којима је дат нешто дужи одмор, требало би уврстити и првог голмана, Дамира Кахримана, који ће се са Манојловићем, Ристићем, Плавшићем и Аврамовским прикључтии екипи 20. јуна.

Када су омладинци у питању, с њима ће бити обављени разговори, а неко из круга: Станковић, Јовељић, Илић, Рачић и Јовановић могао би да се прикључи првотимцима, док је унапред одлучено да Стојановић, Мијаиловић и Туфегџић оду у Бежанију на позајмицу.

Спортски директор Блажо Раосављевић преузео је на себе да разговара са Ахчином, Тркуљом, Иличићем, Маринковићем, Живковићем и Паркером око њихове будућности у клубу, а извесно је да неће сви остати.

Другим речима, за ову групу играча може се рећи - са њима се не рачуна!

Остале фудбалере сте вероватно "научили напамет" после маратонске сезоне 2016/17. Сви они су се одазвали прозивци тренера Божовића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар