Crvena zvezda: Liga šampiona počinje danas! Krenule pripreme...

Miodrag Božović okupio igrače na prvom treningu za sezonu 2016/17, u kojoj je glavni cilj dugo čekani iskorak na međunarodnoj sceni.

Fudbal 13.06.2016 | 15:30
Crvena zvezda: Liga šampiona počinje danas! Krenule pripreme...
Odmor je završen!

Što se fudbalera Crvene zvezde tiče, Liga šampiona počinje od danas, ponedeljka, 13. juna 2016. godine, jer su svi u redovima prvaka Srbije svesni da svaki minut treninga mora da bude maksimalno obavljen da bi se dostigao vrhovni cilj.

Od ovog kišnog junskog dana crveno-beli su ponovo u sportskoj opremi, sa samo jednim ciljem - da izbore plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ili, ako to ne bude moguće, u Ligu Evrope.

Ako uspeju, navijači crveno-belih imaće povod da veruju u " bolje sutra" po evropskog prvaka iz 1991. U suprotnom, slede novi potresi u igračkom i stručnom kadru, klupskom rukovodstvu...

Na "prozivci" trenera Miodraga Božovića pojavila su se većinom poznata lica, bez Marka Grujića koji je otišao u Liverpul, a sa trojicom "novajlija": Tomasom Fibelom, Adamom Mičelom i Stefanom Miloševićem i nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

Nešto duži odmor dobili su Damir Kahriman, Srđan Plavšić, Mihailo Ristić i Daniel Avramovski.

Na prozivci se pojavilo 25 igrača, pročitajte kojih.

Fudbaleri Crvene zvezde u Beogradu boravice do 27. juna, a potom će krenuti put Slovenije, odnosno Termi Čatež gde će ostati do 9. jula.

Prvu utakmicu u sezoni 2016/17, Crvena zvezda igraće 12. ili 13. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampioma (žreb je 20. juna), dok Superliga Srbije počinje 23. jula.

Marko Grujić i Saša Stojanović su otišli.

Ostali? Videćemo...

Novinarima je uoči početka priprema za sezonu 2016/17 dostavljen kratak spisak igrača, i planova, iz kojeg se može naslutiti ko će raditi sa Miodragom Božovićem, a ko bi mogao da napusti klub – bilo za stalno, bilo na pozajmicu.

Među one, kojima je dat nešto duži odmor, trebalo bi uvrstiti i prvog golmana, Damira Kahrimana, koji će se sa Manojlovićem, Ristićem, Plavšićem i Avramovskim priključtii ekipi 20. juna.

Kada su omladinci u pitanju, s njima će biti obavljeni razgovori, a neko iz kruga: Stanković, Joveljić, Ilić, Račić i Jovanović mogao bi da se priključi prvotimcima, dok je unapred odlučeno da Stojanović, Mijailović i Tufegdžić odu u Bežaniju na pozajmicu.

Sportski direktor Blažo Raosavljević preuzeo je na sebe da razgovara sa Ahčinom, Trkuljom, Iličićem, Marinkovićem, Živkovićem i Parkerom oko njihove budućnosti u klubu, a izvesno je da neće svi ostati.

Drugim rečima, za ovu grupu igrača može se reći - sa njima se ne računa!

Ostale fudbalere ste verovatno "naučili napamet" posle maratonske sezone 2016/17. Svi oni su se odazvali prozivci trenera Božovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar