Нема више алкохола на ЕУРО-у!

Влада Француске покренула је поступак којим ће забранити продају алкохола у близини стадиона на којима се играју утакмице Европског фудбалског првенства.

Фудбал 13.06.2016 | 17:00
Нема више алкохола на ЕУРО-у!

Министар унутрашњих послова Бернар Казнев најавио је такву одлуку уз оцену да је насиље "неприхватљиво".

Он је рекао да ће се забрана односити на "осетљиве области" у данима када се игра утакмица.

Утакмица Енглеске и Русије у суботу обележена је насиљем на крају меча, када су се руски хулигани залетели на присталице Енглеске, који су после тога покушавали да беже преко ограде.

Туча је настављена на улицама Марсеља и то је био трећи дан у том граду како се хулигани обрачунавају. У те туче умешане су групе из Енглеске, Русије и Француске.

"Тражио сам од префеката да предузму одговарајуће мере да би спречили куповање и конзумирање и транспорт алкохолних пића на дане утакмице и на дан отварања навијачких зона. Ова мера односиће се на јавни простор и локалне продавнице. Требало би такодје да се забрани и амбалажа која може да се користи као пројектил", рекао је Казнев за сајт владе Француске.

Насиље су осудили сви релевантни фактори, а Европска фудбалска унија (УЕФА) запретила је већ суспензијом Русији и Енглеској ако се насиље настави.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар