Nema više alkohola na EURO-u!

Vlada Francuske pokrenula je postupak kojim će zabraniti prodaju alkohola u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva.

Fudbal 13.06.2016 | 17:00
Nema više alkohola na EURO-u!

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev najavio je takvu odluku uz ocenu da je nasilje "neprihvatljivo".

On je rekao da će se zabrana odnositi na "osetljive oblasti" u danima kada se igra utakmica.

Utakmica Engleske i Rusije u subotu obeležena je nasiljem na kraju meča, kada su se ruski huligani zaleteli na pristalice Engleske, koji su posle toga pokušavali da beže preko ograde.

Tuča je nastavljena na ulicama Marselja i to je bio treći dan u tom gradu kako se huligani obračunavaju. U te tuče umešane su grupe iz Engleske, Rusije i Francuske.

"Tražio sam od prefekata da preduzmu odgovarajuće mere da bi sprečili kupovanje i konzumiranje i transport alkoholnih pića na dane utakmice i na dan otvaranja navijačkih zona. Ova mera odnosiće se na javni prostor i lokalne prodavnice. Trebalo bi takodje da se zabrani i ambalaža koja može da se koristi kao projektil", rekao je Kaznev za sajt vlade Francuske.

Nasilje su osudili svi relevantni faktori, a Evropska fudbalska unija (UEFA) zapretila je već suspenzijom Rusiji i Engleskoj ako se nasilje nastavi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar