Емери напустио Севиљу! Да ли ће у ПСЖ?!

Шпански тренер Унај Емери напустио је клупу Севиље, потврдио је клуб.

Фудбал 13.06.2016 | 16:30
Емери напустио Севиљу! Да ли ће у ПСЖ?!
Тренерска вртешка: Блан, Емери, Сампаоли... Пари сен Жермен планира да на место Лорана Блана доведе трофејног тренера Севиље, а Бланов агент тврди да не зна ништа о томе.

Лоран Блан после три сезоне је "виђен" за одлазак из Пари сен Жермена, а челници француског првака наводно су постигли договор са тренером Севиље, Унаијем Емеријем.

Блан је са далеко најјачом екипом у Француској освојио готово све што се могло освојити у домаћим оквирима (по три титуле, Лига купа и Суперкупа, као и два национална Купа), али у Лиги шампиона је три године заредом водио екипу "само" до четвртфинала, где су "свеци" редом испадали од Челсија, Барселоне и Манчестер ситија.

Зато Парижани желе промену и верују да је Емери - троструки узастопни освајач Лиге Европе са Севиљом - прави човек за њихов нови тим, без Златана Ибрахимовића као апсолутног лидера, на терену и ван њега.

Да овај трач није без основа, потврђују шпански медији, који су новим стратегом Севиље практично прогласили Аргентинца Хорхеа Сампаолија, идејног следбеника Марсела Бијелсе.

Сампаоли је од 2012. до јануара 2016. био селектор Чилеа, са којим је прошлог лета освојио Куп Америке и након тога био уврштен у најужи избор за ФИФА тренера године, са Пепом Гвардиолом (Бајерн) и Луисом Енрикеом (Барселона).

Док је Сампаоли "слободан агент", Блан и Емери везани су уговорима за ПСЖ, односно Севиљу.

Можда је и то разлог што је Бланов менаџер, Жан Пјер Берне, замољен за коментар читаве ситуације, одговорио да, отприлике, не зна ништа!

"Лоран Блан је ове недеље на одмору и није разговарао са челницима ПСЖ, а нисам ни ја. Чекамо. Ако је клуб одлучио да промени правац, мораће да дођу да попричамо о томе", изјавио је Берне.

Бланов уговор са "свецима" истиче лета 2018, а продужетак сарадње "оверен" је у фебруару ове године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар