Emeri napustio Sevilju! Da li će u PSŽ?!

Španski trener Unaj Emeri napustio je klupu Sevilje, potvrdio je klub.

Fudbal 13.06.2016 | 16:30
Emeri napustio Sevilju! Da li će u PSŽ?!
Trenerska vrteška: Blan, Emeri, Sampaoli... Pari sen Žermen planira da na mesto Lorana Blana dovede trofejnog trenera Sevilje, a Blanov agent tvrdi da ne zna ništa o tome.

Loran Blan posle tri sezone je "viđen" za odlazak iz Pari sen Žermena, a čelnici francuskog prvaka navodno su postigli dogovor sa trenerom Sevilje, Unaijem Emerijem.

Blan je sa daleko najjačom ekipom u Francuskoj osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti u domaćim okvirima (po tri titule, Liga kupa i Superkupa, kao i dva nacionalna Kupa), ali u Ligi šampiona je tri godine zaredom vodio ekipu "samo" do četvrtfinala, gde su "sveci" redom ispadali od Čelsija, Barselone i Mančester sitija.

Zato Parižani žele promenu i veruju da je Emeri - trostruki uzastopni osvajač Lige Evrope sa Seviljom - pravi čovek za njihov novi tim, bez Zlatana Ibrahimovića kao apsolutnog lidera, na terenu i van njega.

Da ovaj trač nije bez osnova, potvrđuju španski mediji, koji su novim strategom Sevilje praktično proglasili Argentinca Horhea Sampaolija, idejnog sledbenika Marsela Bijelse.

Sampaoli je od 2012. do januara 2016. bio selektor Čilea, sa kojim je prošlog leta osvojio Kup Amerike i nakon toga bio uvršten u najuži izbor za FIFA trenera godine, sa Pepom Gvardiolom (Bajern) i Luisom Enrikeom (Barselona).

Dok je Sampaoli "slobodan agent", Blan i Emeri vezani su ugovorima za PSŽ, odnosno Sevilju.

Možda je i to razlog što je Blanov menadžer, Žan Pjer Berne, zamoljen za komentar čitave situacije, odgovorio da, otprilike, ne zna ništa!

"Loran Blan je ove nedelje na odmoru i nije razgovarao sa čelnicima PSŽ, a nisam ni ja. Čekamo. Ako je klub odlučio da promeni pravac, moraće da dođu da popričamo o tome", izjavio je Berne.

Blanov ugovor sa "svecima" ističe leta 2018, a produžetak saradnje "overen" je u februaru ove godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar