ЕП: Србија у групи са Шведском, Словенијом и Шпанијом!

Женска репрезентација Србије ће на Европском првенству играти у Групи А с домаћином Шведском, Словенијом и Шпанијом, одлучено је жребом у Гетеборгу.

Остали спортови 10.06.2016 | 19:15
ЕП: Србија у групи са Шведском, Словенијом и Шпанијом!

Шведска је домаћин такмичења и бронзана са претходног ЕП, а Шпанија актуелни вицешампион Европе, уз напомену да на Светском шампионату 2015. ни Шведска ни Шпанија није остварила ни изблиза тако запажен резултат.

"Увек може боље и лошије. Изазов је што прву утакмицу играмо са домаћином. Са Шпанијом дуго нисмо играли на великим такмичењима. Словенија је у поприличном успону", рекла је селекторка Драгица Ђурић.

Европско првенство одржаће се од 4. до 18. децембра.

"Најважније је да ми поставимо циљеве на старту олимпијског циклуса и да кренемо да радимо. У таквој поставци тотално је небитно ко су ривали. Током квалификација смо показали да је репрезентација Србије у перспективи једна озбиља селекција. Сасвим је реално да продјемо у други круг без обзира на јачину противника у Шведској", рекла је Драгица Ђурић.

Прве три екипе из сваке групе пролазе даље, а након тога ће се од група А и Б формирати Група И, док ће екипе из група Ц и Д чинити Групу ИИ. По две најбоље пласиране екипе из те две групе пролазе у полуфинале.

Титулу шампиона Европе брани репрезентација Норвешке.

Жреб за ЕП:

Група А (Стокхолм): Шведска, Србија, Шпанија, Словенија
Група Б (Кристијанстад): Холандија, Француска, Немачка, Пољска
Група Ц (Малме): Црна Гора, Мадјарска, Данска, Чешка,
Група Д (Хелсингборг): Норвешка, Русија, Румунија, Хрватска

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар