Трешње за детоксикацију

Трешње су савршен извор минерала бора, који у комбинацији са калцијумом и магнезијумом чува здравље костију и њихову густину. Доказано је да ово укусно воће благотворно делује на нервни систем.

Здравље 10.06.2016 | 14:45
Трешње за детоксикацију

Сочне, слатке, богате витаминима Ц, А и Е, ружичасте и жуте трешње, пријају оку и стомаку, а због изузетне хранљиве вредности их нутриционисти препоручују у неограниченим количинама, јер чисте организам од токсина, а не иритирају желудац.

Савршен су извор минерала бора, који у комбинацији са калцијумом и магнезијумом чува здравље костију и њихову густину. Доказано је да ово укусно воће благотворно делује на нервни систем, а једно америчко истраживање показало је да њихов мирис побољшава концентрацију и продуктивност на послу за 15 одсто. Захваљујући богатом садржају мелатонина, трешње се препоручују и као храна за добар сан. Осим тога, чувају организам од инфекција, а као права ризница антиоксиданаса успоравају дејство слободних радикала, узрочника старења.

Никако их, међутим, не треба јести пре ручка јер могу да успоре излучивање желудачних сокова који стимулишу метаболизам, што посебно може да отежа варење меса. Важно је напоменути да након конзумирања трешања не треба пити воду, а поготово не пиво или друга алкохолна пића.

Новости

фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар Радовић

20.06.2016 12:40

Цлеан 9 је програм који је пре свега намењен за Детоксикацију тј. као детоксикациони програм који ће вам помоћи да започнете свој пут ка здрављу и жељеним облинама. хттпс://алојавера.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ