Trešnje za detoksikaciju

Trešnje su savršen izvor minerala bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom čuva zdravlje kostiju i njihovu gustinu. Dokazano je da ovo ukusno voće blagotvorno deluje na nervni sistem.

Zdravlje 10.06.2016 | 14:45
Trešnje za detoksikaciju

Sočne, slatke, bogate vitaminima C, A i E, ružičaste i žute trešnje, prijaju oku i stomaku, a zbog izuzetne hranljive vrednosti ih nutricionisti preporučuju u neograničenim količinama, jer čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac.

Savršen su izvor minerala bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom čuva zdravlje kostiju i njihovu gustinu. Dokazano je da ovo ukusno voće blagotvorno deluje na nervni sistem, a jedno američko istraživanje pokazalo je da njihov miris poboljšava koncentraciju i produktivnost na poslu za 15 odsto. Zahvaljujući bogatom sadržaju melatonina, trešnje se preporučuju i kao hrana za dobar san. Osim toga, čuvaju organizam od infekcija, a kao prava riznica antioksidanasa usporavaju dejstvo slobodnih radikala, uzročnika starenja.

Nikako ih, međutim, ne treba jesti pre ručka jer mogu da uspore izlučivanje želudačnih sokova koji stimulišu metabolizam, što posebno može da oteža varenje mesa. Važno je napomenuti da nakon konzumiranja trešanja ne treba piti vodu, a pogotovo ne pivo ili druga alkoholna pića.

Novosti

foto: internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksandar Radović

20.06.2016 12:40

Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama. https://alojavera.wordpress.com

ODGOVORITE