Ватерполо: Осипа се Партизан... Опет!

Гаврил Суботић је нови играч напуљског Посилипа. Никола Јакшић на мети дубровачког Југа... Промене и у Про Реку, одлазе Филиповић и Прлаиновић?

Остали спортови 10.06.2016 | 10:15
Ватерполо: Осипа се Партизан... Опет!

По ко зна који пут у последњих 15-ак година, Ватерполо клуб Партизан мораће да гради нови тим.

Беспарица, која већ годинама влада у српском ватерполу, условила је то да најтрофејнији српски клуб и један од најтрофејнијих европских, гледа како му одлазе најбољи играчи.

Ни ова година неће бити другачија. Након што је освојио 27. титулу првака Србије, Партизан је најпре остао без тренера - Владимир Вујасиновић је отишао у Про Реко - а ни главни играчи неће остати.

Гаврилу Суботићу је истекао уговор, а председник Партизана Александар Шоштар рекао је новинарима на опроштају Вујасиновића, да би он можда и остао да клуб може да му понуди неке боље услове или бар да парира европским клубовима који имају више новца.

"Ово је реалност", констатовао је Шоштар.

Суботић ће каријеру наставити у Посилипу (ово је речено и на конференцији за новинаре на Бањици, а пишу и италијански медији). Италијански медији за Суботића наводе да је "најфинији продукт Партизанове школе" и да је са Србијом освојио титулу првака света у јуниорској конкуренцији.

Још један изразити бисер српског ватерпола, Никола Јакшић, пред излазним је вратима на Бањици. За њега се пише да га жели дубровачки Југ, а у Партизану кажу да за Јакшића још нису добили понуду. Он има уговор са Партизаном до 2018. године, али из Шоштаревих речи се може закључити да ће у случају добре понуде и он отићи.

Уговор је истекао и Немањи Вицу који ће вероватно у неки грчки клуб.

Занимљиво ће бити и на Апенинском полуострву. Тројица српских играча у Про Реку - Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Андрија Прлаиновић - добили су понуду да продуже уговор на још годину дана. На њима је да се изјасне, рекао је Вујасиновић новинарима у Београду.

Незванично, Филиповић тражи више од клуба из Ђеновског залива и врло је могуће да ће отићи. Грчки медији су га већ преселили у Олимпијакос. Баш као и Андрију Прлаиновића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар