Vaterpolo: Osipa se Partizan... Opet!

Gavril Subotić je novi igrač napuljskog Posilipa. Nikola Jakšić na meti dubrovačkog Juga... Promene i u Pro Reku, odlaze Filipović i Prlainović?

Ostali sportovi 10.06.2016 | 10:15
Vaterpolo: Osipa se Partizan... Opet!

Po ko zna koji put u poslednjih 15-ak godina, Vaterpolo klub Partizan moraće da gradi novi tim.

Besparica, koja već godinama vlada u srpskom vaterpolu, uslovila je to da najtrofejniji srpski klub i jedan od najtrofejnijih evropskih, gleda kako mu odlaze najbolji igrači.

Ni ova godina neće biti drugačija. Nakon što je osvojio 27. titulu prvaka Srbije, Partizan je najpre ostao bez trenera - Vladimir Vujasinović je otišao u Pro Reko - a ni glavni igrači neće ostati.

Gavrilu Subotiću je istekao ugovor, a predsednik Partizana Aleksandar Šoštar rekao je novinarima na oproštaju Vujasinovića, da bi on možda i ostao da klub može da mu ponudi neke bolje uslove ili bar da parira evropskim klubovima koji imaju više novca.

"Ovo je realnost", konstatovao je Šoštar.

Subotić će karijeru nastaviti u Posilipu (ovo je rečeno i na konferenciji za novinare na Banjici, a pišu i italijanski mediji). Italijanski mediji za Subotića navode da je "najfiniji produkt Partizanove škole" i da je sa Srbijom osvojio titulu prvaka sveta u juniorskoj konkurenciji.

Još jedan izraziti biser srpskog vaterpola, Nikola Jakšić, pred izlaznim je vratima na Banjici. Za njega se piše da ga želi dubrovački Jug, a u Partizanu kažu da za Jakšića još nisu dobili ponudu. On ima ugovor sa Partizanom do 2018. godine, ali iz Šoštarevih reči se može zaključiti da će u slučaju dobre ponude i on otići.

Ugovor je istekao i Nemanji Vicu koji će verovatno u neki grčki klub.

Zanimljivo će biti i na Apeninskom poluostrvu. Trojica srpskih igrača u Pro Reku - Filip Filipović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović - dobili su ponudu da produže ugovor na još godinu dana. Na njima je da se izjasne, rekao je Vujasinović novinarima u Beogradu.

Nezvanično, Filipović traži više od kluba iz Đenovskog zaliva i vrlo je moguće da će otići. Grčki mediji su ga već preselili u Olimpijakos. Baš kao i Andriju Prlainovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar