Лидери СДА, ХДЗ-а и СББ-а без коначног договора о Мостару

Бакир Изетбеговић (СДА), Драган Човић (ХДЗ) и Фахрудин Радончић (СББ) разговарали су данас у згради Предсједништва БиХ о рјешавању проблема када је у питању одржавање локалних избора у Мостару.

Босна и Херцеговина 07.06.2016 | 19:00
Лидери СДА, ХДЗ-а и СББ-а без коначног договора о Мостару

Како је Радончић казао након састанка, коначни договор о Мостару није постигнут, али је направљен помак. "Разговори су били озбиљни и детаљни, али нажалост нисмо још дошли до дефинитивног рјешења. Задужили смо наше страначке делегације да у наредна два до три дана пробају да усагласе своја стајалишта, како би нама било лакше", казао је Радончић.

С друге стране, Човић је поново изразио оптимизам. "Сигуран сам да ће у Мостару бити одржани избори. Сутра мостарски огранци морају усагласити основне принципе", казао је Човић након састанка.

Из Канцеларије високог представника у Босни и Херцеговини данас су јасно поручили да је обавеза на лидерима странака да направе додатни напор и договоре када је у питању Мостар.

"Од изузетног је значаја да се локални избори коначно одрже у Мостару и да грађани Мостара напокон добију иста права као и грађани у свим осталим дијеловима земље. Рјешење за Мостар треба да будеи у складу с одлуком Суда и правно утемељено, али на начин да се њиме не дијели град", казали су у Канцеларији високог представника.

Како су навели, политичке странке имају обавезу да проведу одлуку Суда БиХ из 2010. године.

"Странке морају да наставе са разговорима и направе додатни напор да постигну договор којим ће ријешити питање Мостара, с обзиром на то да проналажење рјешења једноставно остаје њихова обавеза", стоји у одговору из ОХР-а.

Извор: Н1

Фото: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Златко

07.06.2016 18:17

Мој Мостар је мој ,њихов је њихов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

07.06.2016 18:39

Ко оно реце да Хрвати и Босњаци опет везу заставе против Срба. Прије це да завезу заставе око врата једни другима.

ОДГОВОРИТЕ