Форбс: Меркелова 10. пут најмоћнија

Њемачка канцеларка Ангела Меркел проглашена је најмоћнијом женом на свијету за 2016. годину и то рекордни, десети пут у избору америчког магазина Форбс.

Свијет 06.06.2016 | 22:40
Форбс: Меркелова 10. пут најмоћнија

Ова бивша научница и истраживач проглашена је уједно и другом најутицајнијом особом на свијету, иза Владимира Путина, а испред Барака Обаме.

Друга на листи најутицајнијих жена је Хилари Клинтон, једна од кандидата на америчким предсједничким изборима, те ако буде изабрана, постаће прва жена на челу САД.

Џенет Јелен је још једна Американка се нашла у овом елитном друштву. Ријеч је о првој жени која се нашла на челу Америчких федералних резерви.

Четврта на листи је Мелинда Гејтс, супруга Била Гејтса, која се заједно са супругом налази на челу “Билл & Мелинда Гатес Фоундатион”, која проткелих година донирала 28 милијарди долара у филантропске сврхе.

На петом мјесту нашла се Мери Бара, прва жена у историји “Генерал Моторс”, која се нашла на челу компаније.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Риле

06.06.2016 18:42

Циста зајебанција, а гдје је моја премијерка?Не признајем листу.Наставница мора на листу одмах инаце бице белаја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

циглер, мигуле.

06.06.2016 20:54

Кад би мени надували јастућиће'могао би остати на атлантику дуже време!проблем је клопа анд wасер

Name

јанко

06.06.2016 20:54

Обзиром да Њемачка није војна сила која посједује атомско оружје нити ће га икада имати, а није ни стална чланица Савјета безбиједности, јасно је да је то крезуби див. Стога се поставља питање како пресједник такве државе може бити најмоћнија жена , без обзира на економску моћ Њемачке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

07.06.2016 01:39

Кад се каже европа мисли се на њемацку

ОДГОВОРИТЕ