Forbs: Merkelova 10. put najmoćnija

Njemačka kancelarka Angela Merkel proglašena je najmoćnijom ženom na svijetu za 2016. godinu i to rekordni, deseti put u izboru američkog magazina Forbs.

Svijet 06.06.2016 | 22:40
Forbs: Merkelova 10. put najmoćnija

Ova bivša naučnica i istraživač proglašena je ujedno i drugom najuticajnijom osobom na svijetu, iza Vladimira Putina, a ispred Baraka Obame.

Druga na listi najuticajnijih žena je Hilari Klinton, jedna od kandidata na američkim predsjedničkim izborima, te ako bude izabrana, postaće prva žena na čelu SAD.

Dženet Jelen je još jedna Amerikanka se našla u ovom elitnom društvu. Riječ je o prvoj ženi koja se našla na čelu Američkih federalnih rezervi.

Četvrta na listi je Melinda Gejts, supruga Bila Gejtsa, koja se zajedno sa suprugom nalazi na čelu “Bill & Melinda Gates Foundation”, koja protkelih godina donirala 28 milijardi dolara u filantropske svrhe.

Na petom mjestu našla se Meri Bara, prva žena u istoriji “General Motors”, koja se našla na čelu kompanije.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rile

06.06.2016 16:42

Cista zajebancija, a gdje je moja premijerka?Ne priznajem listu.Nastavnica mora na listu odmah inace bice belaja..

ODGOVORITE
Name

cigler, migule.

06.06.2016 18:54

Kad bi meni naduvali jastućiće'mogao bi ostati na atlantiku duže vreme!problem je klopa and waser

Name

janko

06.06.2016 18:54

Obzirom da Njemačka nije vojna sila koja posjeduje atomsko oružje niti će ga ikada imati, a nije ni stalna članica Savjeta bezbijednosti, jasno je da je to krezubi div. Stoga se postavlja pitanje kako presjednik takve države može biti najmoćnija žena , bez obzira na ekonomsku moć Njemačke.

ODGOVORITE
Name

Mrki

06.06.2016 23:39

Kad se kaže evropa misli se na njemacku

ODGOVORITE