Анализа - финале НБА лиге: Кливленд прибијен уз зид - има ли куд?!

Кавалирси у две утакмице нису показали да су у стању да се боре са Вориорсима. Када се очекивала њихова реакција, поново су разочарали.

Кошарка 06.06.2016 | 22:45
Анализа - финале НБА лиге: Кливленд прибијен уз зид - има ли куд?!

После девет серија у којима се "враћао" из пораза, Леброн Џејмс протекле ноћи поново је капитулирао. Као и његов тим.

Иако се целе сезоне ишчекивала "реприза" прошлогодишњег финала, која се и догодила, љубитељи кошарке су, у најмању руку, очекивали бар равноправну борбу.

Тога засад нема.

Голден Стејт поново је демонстрирао снагу када је било најважније и на челу са Дрејмондом Грином (28 п - пет тројки) разбио ривала из Охаја разликом од 33 поена. Укупна разлика у прве две утакмица била је огромних 48 поена.

Могу ли Кливленд и Леброн да реагују? Могу ли да дођу до ваздуха на свом терену?

Да би се то догодило, Џејмс ће први морати да нађе решење за Андреа Игудалу и одбрану Голден Стејта, која га је у ноћи између недеље и понедељка задржала на нула поена кроз целу прву деоницу. Потом је у другој постигао 14 од својих 19 поена и том учинку до краја је додао девет асистенција и осам скокова.

Међутим, позитивне бројке у овом случају варају, јер је "Тхе Кинг" изгубио скоро половину лопти свог тима (чак седам).

"Увалио сам се у много проблема вечерас. Изгубио сам превише лопти. Рекао сам после прве утакмице да не можемо да тако испуштамо поседе и да очекујемо победу. Лично сам изгубио практично половину лопти. Резултат тога били су њихови лаки кошеви. Морам да будем бољи. Да играм боље и за себе и за саиграче. Морам бити чвршћи", рекао је Леброн.

Пред Кавсима су два дана одмора и припреме за среду, када ће серија бити настављена у њиховој дворани.

"Нисам разочаран у своје момке, нити сам фрустриран. Један сам од оних који увек хоће да преузму кривицу и одговорност када не играмо како би требало. То сам, једноставно, ја и морам да будем бољи", додао је Џејмс.

Ако Леброн и Кливленд веома брзо не реагују, чини се да ће овогодишње НБА финале бити готово до краја недеље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар