Analiza - finale NBA lige: Klivlend pribijen uz zid - ima li kud?!

Kavalirsi u dve utakmice nisu pokazali da su u stanju da se bore sa Voriorsima. Kada se očekivala njihova reakcija, ponovo su razočarali.

Košarka 06.06.2016 | 22:45
Analiza - finale NBA lige: Klivlend pribijen uz zid - ima li kud?!

Posle devet serija u kojima se "vraćao" iz poraza, Lebron Džejms protekle noći ponovo je kapitulirao. Kao i njegov tim.

Iako se cele sezone iščekivala "repriza" prošlogodišnjeg finala, koja se i dogodila, ljubitelji košarke su, u najmanju ruku, očekivali bar ravnopravnu borbu.

Toga zasad nema.

Golden Stejt ponovo je demonstrirao snagu kada je bilo najvažnije i na čelu sa Drejmondom Grinom (28 p - pet trojki) razbio rivala iz Ohaja razlikom od 33 poena. Ukupna razlika u prve dve utakmica bila je ogromnih 48 poena.

Mogu li Klivlend i Lebron da reaguju? Mogu li da dođu do vazduha na svom terenu?

Da bi se to dogodilo, Džejms će prvi morati da nađe rešenje za Andrea Igudalu i odbranu Golden Stejta, koja ga je u noći između nedelje i ponedeljka zadržala na nula poena kroz celu prvu deonicu. Potom je u drugoj postigao 14 od svojih 19 poena i tom učinku do kraja je dodao devet asistencija i osam skokova.

Međutim, pozitivne brojke u ovom slučaju varaju, jer je "The King" izgubio skoro polovinu lopti svog tima (čak sedam).

"Uvalio sam se u mnogo problema večeras. Izgubio sam previše lopti. Rekao sam posle prve utakmice da ne možemo da tako ispuštamo posede i da očekujemo pobedu. Lično sam izgubio praktično polovinu lopti. Rezultat toga bili su njihovi laki koševi. Moram da budem bolji. Da igram bolje i za sebe i za saigrače. Moram biti čvršći", rekao je Lebron.

Pred Kavsima su dva dana odmora i pripreme za sredu, kada će serija biti nastavljena u njihovoj dvorani.

"Nisam razočaran u svoje momke, niti sam frustriran. Jedan sam od onih koji uvek hoće da preuzmu krivicu i odgovornost kada ne igramo kako bi trebalo. To sam, jednostavno, ja i moram da budem bolji", dodao je Džejms.

Ako Lebron i Klivlend veoma brzo ne reaguju, čini se da će ovogodišnje NBA finale biti gotovo do kraja nedelje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar