Анализа: Циљ Манчестер јунајтеда није титула - већ Меси!

"Ђаволи" су пре неколико недеља у новог менаџера промовисали, по мишљењу многих, најбољег у том послу - Жозеа Муриња. У новој сезони циљ је обезбедити место у Лиги шампиона, па онда "напад" на Лионела Месија!

Фудбал 06.06.2016 | 23:30
Анализа: Циљ Манчестер јунајтеда није титула - већ Меси!

Трећи најбогатији клуб на свету има паклен план.

Након што су се овог лета "решили" Луја ван Гала и на његово место поставили, по мишљењу многих, најбољег у том послу Жозеа Муриња, директори овог клуба и Португалац сели су за сто и отворено разговарали о циљевима клуба за наредне три сезоне, на колико гласи првобитни потпис "специјалног" за Манчестер јунајтед.

Први задатак који је Мурињо поставио пред клуб је био да сачува Вејна Рунија у овој сезони, што је веома реално да ће се десити, док се други односи на ангажовање искусног нападачаЗлатана Ибрахимовића који ће клубу помоћи да у наредној сезони дође до места које води у Лигу шампиона, али и у нападу на титулу, коју Мурињо није још обећао.

Према писању "Скај Спорта" и тај посао је завршен и само дани деле Златана Ибрахимовића и Манчестер јунајтед од објављивања и званичне потврде о склопљеном уговору.

Трећи велики задатак који су заједнички договорили менаџер и Управа је онај о ком бруји читава Енглеска.

Манчестер јунајтед је у последње три недеље два пута контактирао Лионела Месија како би "опипали пулс" Аргентинца и видели да ли је он заинтересован да дође у Манчестер јунајтед у сезони 2017/18, годину дана пре истека актуелног уговора са Барселоном.

Легенда Барселоне је под сталном медијском пажњом у Шпанији због утаје пореза, због које се тренутно суди њему и његовом оцу, а читав тај процес могао би да убрза селидбу Месија у Премијер лигу, која се грчевито бори да "савлада" Примеру која доминира претходних година, а један од три најбогатија клуба на свету не би штедео новац.

Још увек није познато колика је сума коју ће Манчестер јунајтед понудити Барселони, уколико Лео Меси да позитиван одговор, али је сасвим јасно да ће то бити новац који ће "потући" досадашњи рекорд који држи Герет Бејл када је из Тотенхема прешао у Реал Мадрид.

"Излазна клаузула" у Месијевом уговору износи вртоглавих - 250 милиона евра.

Много или не за једног 30-годишњака?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар