Analiza: Cilj Mančester junajteda nije titula - već Mesi!

"Đavoli" su pre nekoliko nedelja u novog menadžera promovisali, po mišljenju mnogih, najboljeg u tom poslu - Žozea Murinja. U novoj sezoni cilj je obezbediti mesto u Ligi šampiona, pa onda "napad" na Lionela Mesija!

Fudbal 06.06.2016 | 23:30
Analiza: Cilj Mančester junajteda nije titula - već Mesi!

Treći najbogatiji klub na svetu ima paklen plan.

Nakon što su se ovog leta "rešili" Luja van Gala i na njegovo mesto postavili, po mišljenju mnogih, najboljeg u tom poslu Žozea Murinja, direktori ovog kluba i Portugalac seli su za sto i otvoreno razgovarali o ciljevima kluba za naredne tri sezone, na koliko glasi prvobitni potpis "specijalnog" za Mančester junajted.

Prvi zadatak koji je Murinjo postavio pred klub je bio da sačuva Vejna Runija u ovoj sezoni, što je veoma realno da će se desiti, dok se drugi odnosi na angažovanje iskusnog napadačaZlatana Ibrahimovića koji će klubu pomoći da u narednoj sezoni dođe do mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali i u napadu na titulu, koju Murinjo nije još obećao.

Prema pisanju "Skaj Sporta" i taj posao je završen i samo dani dele Zlatana Ibrahimovića i Mančester junajted od objavljivanja i zvanične potvrde o sklopljenom ugovoru.

Treći veliki zadatak koji su zajednički dogovorili menadžer i Uprava je onaj o kom bruji čitava Engleska.

Mančester junajted je u poslednje tri nedelje dva puta kontaktirao Lionela Mesija kako bi "opipali puls" Argentinca i videli da li je on zainteresovan da dođe u Mančester junajted u sezoni 2017/18, godinu dana pre isteka aktuelnog ugovora sa Barselonom.

Legenda Barselone je pod stalnom medijskom pažnjom u Španiji zbog utaje poreza, zbog koje se trenutno sudi njemu i njegovom ocu, a čitav taj proces mogao bi da ubrza selidbu Mesija u Premijer ligu, koja se grčevito bori da "savlada" Primeru koja dominira prethodnih godina, a jedan od tri najbogatija kluba na svetu ne bi štedeo novac.

Još uvek nije poznato kolika je suma koju će Mančester junajted ponuditi Barseloni, ukoliko Leo Mesi da pozitivan odgovor, ali je sasvim jasno da će to biti novac koji će "potući" dosadašnji rekord koji drži Geret Bejl kada je iz Totenhema prešao u Real Madrid.

"Izlazna klauzula" u Mesijevom ugovoru iznosi vrtoglavih - 250 miliona evra.

Mnogo ili ne za jednog 30-godišnjaka?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar