Европа да осуди претензије Раме

Министар за рад Србије Александар Вулин рекао је да су територијалне претензије албанског премијера Едија Раме на дио Србије, питање за Европу која мора да каже да то "није сан, већ ноћна мора".

Србија 04.06.2016 | 16:30
Европа да осуди претензије Раме

"То није први пут да Еди Рама даје такве изјаве и, нажалост, није први пут да испољава територијалне претензије на Косово и Метохију, дакле на простор Србије", рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, то једноставно више није нешто што изненађује и није питање ни за Раму, нити за Србију, али јесте за све остале, преносе београдски медији.

"Ако Рама сања сан о једном народу и једној држави на простору Косова и Метохије, дакле на простору Србије и Албаније и само једном народу албанском, онда би било добро да неко разуме да ће се тај сан сањати и у Црној Гори и у Македонији и да ће тај сан претворити у ноћну мору Балкан, а самим тим и Европу", указао је Вулин.

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је раније у Приштини да би требало поставити свеалбанске националне темеље у региону, те да су "Албанија и Косово једна земља, један народ и један заједнички сан".

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Томи ли

04.06.2016 14:35

Александре не проваљуј се, кога да Европа осуди кад подрзава Косово и Албанију, која је узгред и у Нату. Те демагогије слусамо сваки дан са РТРС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

04.06.2016 15:48

Друг Вулин портпарол ММФ и носилац Це Гевариних мајица, творац ингениозне идеје о раду за социјалну помоц у покусају дубљег увлацења свом газди се опет бави оним за ста није задузен, скевтање ове Водјине пудлице одјекнуло је сиром канцеларије у којој је давао интервју, а европска администрација се толико забринула да су одредили цистацицу зграде европског парламента да одговори на прозивке ове политицке и љевицарске громаде.

ОДГОВОРИТЕ