Evropa da osudi pretenzije Rame

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su teritorijalne pretenzije albanskog premijera Edija Rame na dio Srbije, pitanje za Evropu koja mora da kaže da to "nije san, već noćna mora".

Srbija 04.06.2016 | 16:30
Evropa da osudi pretenzije Rame

"To nije prvi put da Edi Rama daje takve izjave i, nažalost, nije prvi put da ispoljava teritorijalne pretenzije na Kosovo i Metohiju, dakle na prostor Srbije", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, to jednostavno više nije nešto što iznenađuje i nije pitanje ni za Ramu, niti za Srbiju, ali jeste za sve ostale, prenose beogradski mediji.

"Ako Rama sanja san o jednom narodu i jednoj državi na prostoru Kosova i Metohije, dakle na prostoru Srbije i Albanije i samo jednom narodu albanskom, onda bi bilo dobro da neko razume da će se taj san sanjati i u Crnoj Gori i u Makedoniji i da će taj san pretvoriti u noćnu moru Balkan, a samim tim i Evropu", ukazao je Vulin.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je ranije u Prištini da bi trebalo postaviti svealbanske nacionalne temelje u regionu, te da su "Albanija i Kosovo jedna zemlja, jedan narod i jedan zajednički san".

Izvor: SRNA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tomi li

04.06.2016 14:35

Aleksandre ne provaljuj se, koga da Evropa osudi kad podrzava Kosovo i Albaniju, koja je uzgred i u Natu. Te demagogije slusamo svaki dan sa RTRS-a.

ODGOVORITE
Name

braindamaged

04.06.2016 15:48

Drug Vulin portparol MMF i nosilac Ce Gevarinih majica, tvorac ingeniozne ideje o radu za socijalnu pomoc u pokusaju dubljeg uvlacenja svom gazdi se opet bavi onim za sta nije zaduzen, skevtanje ove Vodjine pudlice odjeknulo je sirom kancelarije u kojoj je davao intervju, a evropska administracija se toliko zabrinula da su odredili cistacicu zgrade evropskog parlamenta da odgovori na prozivke ove politicke i ljevicarske gromade.

ODGOVORITE